Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ - номер ключ за гайка на каре

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко помощ - номер ключ за гайка на каре

С кой номер ключ се развива гайката на карето 30 или 32 че за да проверя трябва да свалям гумата а и да знам какъв да си купя.Неясно заглавие на тематаМодераторски екип на fiat-bg.org
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Re: Малко помощ

dani389 написа:
    С кой номер ключ се развива гайката на карето 30 или 32 че за да проверя трябва да свалям гумата а и да знам какъв да си купя.
    Не знам кой номер е ключа, но съм любопитен какъв ремонт ще правиш-маншон ли ще сменяш?
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Маншон ама на вътрешното каре.
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

34 или 36 беше и трябва да е малко опилен отпреде, защото неможе да влезе. Поне на Marea e така

Коментар

dani389 написа:
          Маншон ама на вътрешното каре.
          Ок. И аз трябва да сменям вътрешен маншон скоро време. Имам няколко въпроса към теб, но ще ги пратя на лични.
          SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Ако я развиваш на демонтирана гума трябва да го направиш с пневматичен гайковерт иначе няма развиване.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              Ако я развиваш на демонтирана гума трябва да го направиш с пневматичен гайковерт иначе няма развиване.
              И с гайковерта не е сигурно че ще стане, типичен пример преди няколко часа. Чука, чука, пистолета ли беше слаб аз ли съм силен... незнам, ама като хванах въртока на камъка и една тръба - омекна

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                И с гайковерта не е сигурно че ще стане, типичен пример преди няколко часа. Чука, чука, пистолета ли беше слаб аз ли съм силен... незнам, ама като хванах въртока на камъка и една тръба - омекна
                Обаче някой трябва да стои на спирачката, нали?
                SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Не е задължително, но може. Обстоятелства много, варианти много

Коментар

На мен ми трябва само да знам номера на камъка да го купя а пък развиването не проблем.

Коментар

dani389 написа:
                      На мен ми трябва само да знам номера на камъка да го купя а пък развиването не проблем.
                      имай предвид че камъка като го купиш /36 май на темпрата беше/ размера на квадрата на въртока съответно на камъка е по голям, та ще трябва и такъв върток да купуваш ,аз наверемето като проверявах из магазините ми обявиха цена около 50-60лв за двете неща и накрая от един познат /шофиьор на камион там се ползват такива/ взех назаем
                      TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                      UNO 1.0 FIRE

Коментар

При мен 34 беше май, но не съм много сигурен, само помня че стандартен камък не влизаше и трябва стругар да му отнеме малко от външната част. Докато намерим стругаря, един приятел махна някаква скобичка от вътре на карето и така го свалихме за да сменим маншона. Между операцията със смяна на маншона я правихме преди 7-8 месеца и новия е зверски напукан вече.
                        FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Нито май нито юни гайката се развива със камък номер 32 без да се стругова нищо.Влиза като у тях си.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                            Нито май нито юни гайката се развива със камък номер 32 без да се стругова нищо.Влиза като у тях си.
                            На Бравата, като ги сменях трябваше да се пили камъка, за да може да влезне.Леко на шмиргелчето и го напаснах Явно зависи и от камъка колко е дебела стената му.А за колегата за операцията да се екипира освен с камъка и въртока и един по-дълъг прът (тръба) за да има рамо...
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

На 1.4 е 32 развихме го с лула и 2 метра тръба
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X