Здравейте , имам Мареа , която ми създава следния проблем - не пали винаги . оставяйки я на паркинг опитвайки се след един час да я запаля, не ще. Стартера върти нормално, но светва лампата за дюзите.Оставям я и след 1-1,5 часа колата пали без проблем и си работи нормално. Особеност - при бутане пали винаги. Имах и един случай при който оборотомера силно играеше , но след 10 мин се успокои.Правил съм замервания и видях, че не отиват 12 волта към двете бобини. Моля за съвет какво да правя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Мареа не пали
Collapse
X
-
Re: Фиат Мареа не пали
колев написа:Здравейте , имам Мареа , която ми създава следния проблем - не пали винаги . оставяйки я на паркинг опитвайки се след един час да я запаля, не ще. Стартера върти нормално, но светва лампата за дюзите.Оставям я и след 1-1,5 часа колата пали без проблем и си работи нормално. Особеност - при бутане пали винаги. Имах и един случай при който оборотомера силно играеше , но след 10 мин се успокои.Правил съм замервания и видях, че не отиват 12 волта към двете бобини. Моля за съвет какво да правя.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Здравейте , имам Мареа , която ми създава следния проблем - не пали винаги . оставяйки я на паркинг опитвайки се след един час да я запаля, не ще. Стартера върти нормално, но светва лампата за дюзите.Оставям я и след 1-1,5 часа колата пали без проблем и си работи нормално. Особеност - при бутане пали винаги. Имах и един случай при който оборотомера силно играеше , но след 10 мин се успокои.Правил съм замервания и видях, че не отиват 12 волта към двете бобини. Моля за съвет какво да правя
Коментар
-
Re: Фиат Мареа не пали
Имах същия проблем преди с Типото.Къде ли не го водих какво ли не му сменяха и проблема все си оставаше.Тогава се заех лично със случая и се оказа , че когато бензиновата помпа е загряла и се опитвам да запаля не подкачва бензина към карбуратора, колата тръгва върви малко и спира.Смених бензиновата помпа и си реших ядовете.___________________
Marea 1.9 TD 100 Weekend ELX
Коментар
-
фиат мареа не пали
последната информация по моя проблем е следната: Проверих кабелите на свещите и се оказа , че този на първи цилиндър е прекъснат.Смених го временно с друг от Опел, с различен накрайник , даже е малко по-дълъг/имам в предвид съпротивлението/. Вече няколко дена не е спирала. Като размисли човек има основание за това - доколкото знам искрата от първият цилиндър служи за информация към компютъра , а явно досега тя не е подавана на време.Ще продължа с наблюденията и ще пиша. Форума е много полезен.Благодаря на всички за съдействието и най-много на Христо от Ямбол - препоръчвам на всички които са от региона при нужда да отидат и да се консултират с него. Сериозен мъж с много добър екип.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар