Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа не пали

Здравейте , имам Мареа , която ми създава следния проблем - не пали винаги . оставяйки я на паркинг опитвайки се след един час да я запаля, не ще. Стартера върти нормално, но светва лампата за дюзите.Оставям я и след 1-1,5 часа колата пали без проблем и си работи нормално. Особеност - при бутане пали винаги. Имах и един случай при който оборотомера силно играеше , но след 10 мин се успокои.Правил съм замервания и видях, че не отиват 12 волта към двете бобини. Моля за съвет какво да правя.

Явно имаш проблем в електрониката отиди до някои сервиз с необходимото оборудване за тестване и сигурно ще ти решат проблема.

Коментар

Re: Фиат Мареа не пали

колев написа:
      Здравейте , имам Мареа , която ми създава следния проблем - не пали винаги . оставяйки я на паркинг опитвайки се след един час да я запаля, не ще. Стартера върти нормално, но светва лампата за дюзите.Оставям я и след 1-1,5 часа колата пали без проблем и си работи нормално. Особеност - при бутане пали винаги. Имах и един случай при който оборотомера силно играеше , но след 10 мин се успокои.Правил съм замервания и видях, че не отиват 12 волта към двете бобини. Моля за съвет какво да правя.
      Провери масите на двигателя,на ЕКУ;това,че оборотомера играе,показва лоша маса или +...Ако не можеш да се оправиш сам,отиди до Фиат сервиза-с/у Океански риболов-тел.845 174, добър сервиз за инжекциони в Бургас-Рош-тел.0887 209 096-Стоян;за Бош сервиза -Текс-с/у Кроношпан-нямам тел. и лични впечатления.Успех !
      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Здравейте , имам Мареа , която ми създава следния проблем - не пали винаги . оставяйки я на паркинг опитвайки се след един час да я запаля, не ще. Стартера върти нормално, но светва лампата за дюзите.Оставям я и след 1-1,5 часа колата пали без проблем и си работи нормално. Особеност - при бутане пали винаги. Имах и един случай при който оборотомера силно играеше , но след 10 мин се успокои.Правил съм замервания и видях, че не отиват 12 волта към двете бобини. Моля за съвет какво да правя
        .Не знам с кой мотор е Мареята, но по принцип, подобен проблем се получава от Фазовия сензор! Тази причина лесно се открива на скенер, даже и в момента да работи!Трудно мога да ти дам сьвет с който да си решиш проблема сам! Все-пак е необходима диагностика и ако в Бургас не успееш, можеш да се разходиш до Ямбол - 046/ 66 33 00-Автокомплекс ФИАТ.

Коментар

Re: Фиат Мареа не пали

Имах същия проблем преди с Типото.Къде ли не го водих какво ли не му сменяха и проблема все си оставаше.Тогава се заех лично със случая и се оказа , че когато бензиновата помпа е загряла и се опитвам да запаля не подкачва бензина към карбуратора, колата тръгва върви малко и спира.Смених бензиновата помпа и си реших ядовете.

Коментар

фиат мареа не пали

последната информация по моя проблем е следната: Проверих кабелите на свещите и се оказа , че този на първи цилиндър е прекъснат.Смених го временно с друг от Опел, с различен накрайник , даже е малко по-дълъг/имам в предвид съпротивлението/. Вече няколко дена не е спирала. Като размисли човек има основание за това - доколкото знам искрата от първият цилиндър служи за информация към компютъра , а явно досега тя не е подавана на време.Ще продължа с наблюденията и ще пиша. Форума е много полезен.Благодаря на всички за съдействието и най-много на Христо от Ямбол - препоръчвам на всички които са от региона при нужда да отидат и да се консултират с него. Сериозен мъж с много добър екип.

Коментар

Working...
            X