Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Празна кутийка до въздушния филтър - за какво служи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Празна кутийка до въздушния филтър - за какво служи?

намерих в предната броня под въздушния филтър празна кутийка, която с един маркуч е свързана с всмукателния колектор на въздушния филтър. кутийката е с неправилна форма и е празна. намира се точно над левия халоген. за какво служи?
    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Re: празна кутийка до въздушния филтър - за какво служи?

Коментар

и аз за това си мислех. има полза определено, защото биз да знам ми се беше откачил въздухопровода преди филтъра и двигателя стана с друг звух, по-шумен. започнах да търдя проблема в изпускателната уредба и около въз филтър. така го намерих точно там, след като закачих наново въздухопровода нещата се оправиха. ефекта не е особено голям, но щом го забелязах при шофиране, значи все пак г оима. забелязва се при по-голямо натоварване на мотора при обороти над 3000.

Коментар

deadairplane написа:
        alvanovo написа:
        намерих в предната броня под въздушния филтър празна кутийка, която с един маркуч е свързана с всмукателния колектор на въздушния филтър. кутийката е с неправилна форма и е празна. намира се точно над ловия халоген. за какво служи?
        За същото като горната която е между филтъра и колектора, а именно резонаторна кутия. Служи за намаляне на шума, друг е въпроса колко ефективно. Обаче от горната има огромна полза ако слагаш газово.
        Чак пък огромна полза ще забави разцепването на филтърното тяло ако гръмне с 2 милисекунди
        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
            Atanas71 написа:
            Чак пък огромна полза ще забави разцепването на филтърното тяло ако гръмне с 2 милисекунди
            Не си прав, това е най-удобното място за монтиране на кихалки, и има място за доста от тях (ако решиш че нямаш доверие на една), и е между филтъра и колекторите, така че няма да се притесняваш, че ще ти пръсне филтърната кутия.Когато съм написал нещо зная какво пиша
            Добре колега когато слагам газова знам каква да сложа добре го знаем и двамата че на тези коли най-добре става с Газов инжекцион и тези кихалки отпадат както много други джаджи.Колегата ако е решил да слага газова и е прибегнал към обикновена наистина ще му трябва кихалка
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Коментар

няма намерение да слагам газова, карам си на безинтака по ми харесвано попитах, защото забелязах такава кутия и не знаех за какво служи

Коментар

Коментар

Working...
                  X