Здравейте всички.Някои може ли да ми намери ел. схема или блокова схема за фиат темпра 1.6 моно инжекция.Проблема е в това че като е загрял мотора пали мн трудно,като потегляш колата започва да предърпва.Ако настъпиш газта до края спира да предърпва,но пак не е на ред,сякаш нещо я спира.Носих я на стенд и там казаха 4е е от помпата за налягане на горивото,действително налягането беше малко - 0.2.След като я смених налягането се оправи (1.2-1.5) но проблема си остана.затова ми трябва схема,да видя кой датчик за какво служи и в каква верига участва и евентуално от къде може да е проблема.Ако някои може да помогне с някакви идеи ,съвети,схеми и каквато и да е литература ще съм му мн признателен.Благодаря предварително.А и забравих да спомена че разхода е страшно голям.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел. схема или блокова схема за фиат темпра 1.6 моно.
Collapse
X
-
Литература мисля че има в секцията downloadАма общо взето няма много електроника. Обикновено трябва да се провери датчика на клапата за въздух. Защото от нея компютъра смята колко газ си подал и колко бензин трябва да пусне. Да ти измерят налягането дали е правилно и дали ти работи клапата за обратното гориво. Защото ако не работи няма да ти връща излишното гориво и може и от там да се дави. И не на последно място реглаж на клапани. Много хора ги подминават тия клапани ама аз заради тях си патих и след настройка на клапаните - всичко се оправи. По книжка ги дават проверка на 6 месеца. Сам си прави изводи кога последно са гледани и мерени луфтовете.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Реклама
Collapse
Коментар