Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поправка или продажба - Нуждая се от съвет.....!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поправка или продажба - Нуждая се от съвет.....!

Здравейте, Колеги! Нуждая се от съвет! Притежавам автомобил Фиат Мареа 1.6 16V, автоматик, седан, 1998 година с който имах нещастието да катастрофирам. Един младеж се вряза отзад в автомобила ми на Цариградско шосе при положение, че бях спрял на задръстване и както се досещате колата в момента е в доста окаяно състояние. В един сервиз в "Надежда" ми искат 2800 лв. за ремонт на автомобила. Повредите по колата са следните: Счупена (липсваща) задна броня, смазана престилка, смазан под на багажника, счупени два стопа, огънат багажник, огънати задни калници, счупен предел ляв фар, леко огънат преден капак, огънат предел ляв калник, счупена гривна на халоген, леко деформирана предна броня.... може и да съм изпуснал нещо Та въпроса ми е : "Дали да обявя колата за продан цялата или да я ремонтирам?" Благодаря, предварително на всички отговорили по темата!

Би трябвало застрахователя по неговата ГО да ти плати съвсем прилично, ако разбирасе сте викали КАТ или поне сте се подписали и двамата под констативен протокол. За предпочитане КАТ(които също правят опис, макар и не подробен). След това обикновенно застрахователя ти плаща по негова си оценка на щетите, като в общия случай получаваш поне 30-40% повече, отколкото би ти излязал ремонта.Edit: Примерно като бях с Clio-то така ме хакна една мома от Ямбол, несвикнала с варненското движение на светофар отзад. Бях готов да се разберем, но незнам защо тя си мислеше, че аз съм виновен, дето съм спрял на червено Викнах КАТ, протоколче и после при нейния застраховател (Булстрад) за опис и оценка на щетите - след 10 дена ми преведаха ~ 275лв. Купих си от няква морга здрава лайсна за задния капак за 30, пък огънатия леко капак, дето се вижда само под определен ъгъл и подходяща светлина си го оставих така Застрахователя изобщо не го интересуваше какво съм купил, сменил и т.н.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ако застрахователя изисква след изплащане на парите да си ремонтираш колата ще трява да я оправиш, ако не си направи сметка колко ще получиш при продажба и може да си на далавера да си купиш друга отколкото да я оправяш, но ти си знаеш, все пак ако е била в добро състояние преди удара, но може да се е получило и осукване ......
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

wwalker написа:
        Би трябвало застрахователя по неговата ГО да ти плати съвсем прилично, ако разбирасе сте викали КАТ или поне сте се подписали и двамата под констативен протокол. За предпочитане КАТ(които също правят опис, макар и не подробен). След това обикновенно застрахователя ти плаща по негова си оценка на щетите, като в общия случай получаваш поне 30-40% повече, отколкото би ти излязал ремонта.
        След катастрофата викахме КАТ. Виновен е този който ме удари. Неговата ГО е в ДЗИ, а моето автокаско е в БулИнс, щетите ще се отценяват по експертна отценка, защото е застрахована под 7000 лв.В случая мисля, че няма как да разбера колко пари ДЗИ ще преведат на БулИнс и съответно колко пари ще ми дадат БулИнс....Дилемата е дали парите, които БулИнс ще ми дадат за щетите ще стигнат за да ми покрият ремонта

Коментар

Аз ти писах как мина при мен. Добавих в първия си пост. Нещата в твоя случай стоят така - имаш право на избор м/у твоето каско и неговата ГО. Аз бих избрал неговото ГО, ако ДЗИ както Булстрад плащат по тяхна оценка на щетите. Твоето каско е малко по-особенно... Там вероятно ще те пратят в препоръчан от тях сервиз и после ще осребряват след месец по фактури. Откъдето и да го погледнеш нищо не губиш, като при избор да е по неговата ГО има голяма вероятност да си изкараш и парички за лятната отпуска на море Зависи от оценката им, все пак.
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
            Аз ти писах как мина при мен. Добавих в първия си пост. Нещата в твоя случай стоят така - имаш право на избор м/у твоето каско и неговата ГО. Аз бих избрал неговото ГО, ако ДЗИ както Булстрад плащат по тяхна оценка на щетите. Твоето каско е малко по-особенно... Там вероятно ще те пратят в препоръчан от тях сервиз и после ще осребряват след месец по фактури. Откъдето и да го погледнеш нищо не губиш, като при избор да е по неговата ГО има голяма вероятност да си изкараш и парички за лятната отпуска на море Зависи от оценката им, все пак.
            Аз вече щетата съм я завел в БулИнс даже са минали първият и вторият оглед на автомобила. При моето каско проблема е, че съм по експетна оценка, т.е. няма да е както ти казваш "ще те пратят в препоръчан от тях сервиз и после ще осребряват след месец по фактури", а ще трябва аз да си платя ремонта, а след това или преди това да отида на каса да ми преведат парите, които "експерта" е оценил, че ще ми струва ремонта!Т.е. ако ремонта струва 2800 лв. (колкото ми казаха), а "експерта" реши да ми даде 2000 лв разликата от 800 лв. трябва да извадя аз!Лошото е в случая, че идея си нямам колко ще ми даде "експертната" оценка!Парите на каса ги очаквам към дата 20 ЮЛИ, а тази събота трябва да дам капарото за да ми започнат ремонта

Коментар

Първо много съжалявам колега за случката. Тоя отзад... нямам думи. Според мен не бързай с ремонта ако искаш да си сигурен, че няма да дадеш пари отгоре. Изчакай да видиш колко ще ти отпуснат и както колегата каза, ако е била в добро състояние и не е осукана я прави. Ама и 2800 за ремонт ми се струват много пари за ламарини. То има коли за по толкова, така че защо не питаш и в друг сервиз?
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Тази кола е помляна, не си струва да я правиш. Вземи си парите от застраховката, продай я на куп или на части (по-добър вариант, но свързан с време, с място където да я съхраняваш, майстор, който да я разглоби) и си купи друга кола. Като гледам какви обяви има и във форума, за 3700-3800 ще вземеш много добър автомобил.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Още един глас в подкрепа на идеята да не я правиш. Не съм чул досега застраховател да ти държи сметка как си оправил колата след като ти е платил. Вземи си парите от каското и продай остатъците от Мареата. Ако решиш да я даваш на части, съм сигурен, че много колеги от форума се нуждаят от туй-онуй и бързо ще се отървеш от повечето неща, а каквото остане - за скраб. Мисля че по-този начин ще й вземеш максимума като цена и спокойно ще си избереш друга, с която ти пожелавам да имаш повече късмет.
                  FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
                  LPG System BRC Just

Коментар

Аз лично имах такъв случай. Имах каско, изплатиха ми щетата и после се получи следната картинка http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...highlight=Да ти кажа честно така научих устройството на автомобила. Сега не могат ме излъга вече кое какво е и къде стои, само да ти се занимава да я разкачаш на части.Иначе продавай и взимай новичка като мен, доволна съм от избора си. Сега съм с по-мощен двигател и кончетата тичкат повече, както и е по-нова година.И разбира се сега имам едно купе без един заден калник дето се чудя дали да не го дам на вторични, ама ме е жал.
                    SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

Както и да я правиш вече ще е удряна и няма да е каткто си е била, на сина реното отиде на моргата въпреки че беше по-малко ударено, аз можех без майстори да го пусна за една седмица, но той като каза не та не, не искам тази кола няма да е както беше и това е.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

По-добрия вариант е бил и според мен, да не ползваш каското, а директно гражданската на виновния. Щото така каското ще ти изплатят щетите с един коефициенти за възрастта на колата, а при гражданската ги няма тези работи. Може също така да заведеш дело срещу виновника (автоматично ще бъде привлечена и неговата застрахователна компания), да ти се направи оценка от съдебно вещо лице и да отправиш иск към виновника (а той от своя страна - към застрахователя си) за да ти изплатят пълните щети.Тя колата вероятно струва около 5 бона, ти ако дадеш близо 3 бона за ремонт... а и никога няма да ти я направят същата, при толкова огънати ламарини.

Коментар

аз въпреки ГОто бих я продал, защото би ми коствало време и нерви да я оправям и да се разправям .
                          Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                          Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Според мен блъснат Фиат и то след като има мачкане на ламарини и най-вече ако смачкани предна рога, конзоли и т.н. носещи части - продавай. Който ти каже, че ще я изпъне и няма да и личи в шофирането - лъже. От опит го знам. Ако е само ламарини - оправят се , но има и и носещи греди и тем подобни, според мен не си заслужава. Вземай парите колкото можеш и я давай, или на части или на морга и или на някой който купува кола на части. Просто тоя фиат повече няма да е същия.
                            Fiat Palio Weekend TD70
                            ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Working...
                            X