riewsofia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МАП сензор при фиат браво 1.6 16v
Collapse
X
-
u_bo
Synthy написа:Към колегата Stefan Hadjov: по твоята логика излиза, че на 1.6 също може да се сложи дебитомер от 1.8, правилно ли разсъждавам?
Коментар
-
Еми ЕКУ-то ще му ги ползва по предназначение Нали сигналите според колегата Хаджов са едни и същи от МАП-а и дебитомера, и дебитомер може да се подмени с МАП."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
wwalker написа:Synthy написа:Еми ЕКУ-то ще му ги ползва по предназначение Нали сигналите според колегата Хаджов са едни и същи от МАП-а и дебитомера, и дебитомер може да се подмени с МАП.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
wwalker написа:Synthy написа:Еми ЕКУ-то ще му ги ползва по предназначение Нали сигналите според колегата Хаджов са едни и същи от МАП-а и дебитомера, и дебитомер може да се подмени с МАП."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
За диагностика на МАР може да се ползва и FES,гледате показанията за атмосферното налягане (около 1000 милибара) и показанията за подналягане в смукателния (нещо около 350 милибара на празен ход по спомени).При различните режими показанията в смукателния трябва да се променят като колкото по отворен е дросела (натиснат педала на газта) толкова те се приближават до стойността на атмосферното налягане.FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001
Коментар
-
Колеги. понеже мнго ме зайтересувахте и мен с тази подмяна на дебитомера с МАП имам само един върпс. Доколкото съм запознат дебитомера мери и температурата на входящия въздух докато мап-а не го прави /или бъркам/. При тази разлика невиждам как МАП-а би проработил на 1.8 двигател. Аз имах скоро един проблем с колата и подмених дебитомера и понеже доста четох за да открия каде по дяволите е датчика за температурата на входящия въздух на 1.8 двигател и се оказа че е в дебитомера. Моя проблем се оказа накрая че е от регулатора на налягането в бензиновата рейка /сега си имам 2 дебитомера /. Смених го и колата се оправи.Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар