Колата е Мареа 1.8 16V, бензин. Значи градско нямам проблем (то и извънградско нямам, само дето свети лампата чат пат). Пали от раз, държи си обороти независимо дали съм на климатик или не. И никога не светка лампата, въпреки че пътувам от Младост до Люлин и си е поне 1 час път. На извънградско обаче задължително след 10-15 км светва и така докато я изгася, после се оправя. Пак 10-15 км и пак светва. От изчетените теми ми се струва че може да е ламбда сонда. Но защо не светва градско - нямам идея. Разлика във вървенето няма. Прави ми впечатление обаче, че отвреме на време когато я настъпа на ниски обороти, набере до към 2500-3000 и после се спъне, все едно съм отпуснал газта. Това обаче става рядко да кажем от 20 настъпвания - 1,2 пъти. Иначе си набира прилично. На диагностика не са откривали грешка, явно се трие бързо. Питам за мнения, тъй като повечето тук имат доста голям опит. Засега не ми представлява проблем, но знае ли човек.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свети лампа на инжекционна на извънградско... някакви идеи
Collapse
X
-
Виж тази и тази тема. Нещата изглеждат много подобни, колите са същите. Проблемът ми се реши след като в крайна сметка монтирах ламбда сонда EPS с куплунг. По-скъпа е от универсалната, но така се избягват възможни проблеми от лошото свързване на кабелчетата, подгряването и др. Доколкото знам най-добрите сонди са Bosh, в сервизите на Бош поемат и едногодишна гаранция, ако си закупиш и монтираш сонда при тях. Тя и моята EPS след няколко връщания на сонди по куриер излезе горе-долу колкото Bosh като цена.Учудвам се обаче, че при теб на диагностиката не отчита грешка ?! Грешките се трият или след откачане на клемите на акумулатора, или след достатъчно голям брой вкл/изкл на двигателя.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
но ако ламбдата е пречукана няма ли да има повишев разход!?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар