Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отзад нещо хлопа при странично клатене - Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отзад нещо хлопа при странично клатене - Браво

Значи когато колата се клатушка по неравен път или минавам през дупки отзад нещо хлопа което имам чувство че е някаква кора.Възможно ли е да е нещо по окачването?? забелязах че гумената втулка дето е на гредите отзад и е изпадала гумата.има ли други тампони отзад?когато минавам през дупки дори направо не хлопа чува се само когато колата се разлчлее странично, даже ако седна рязко на седалката се чува хлопване.Какво може да е?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Смъкни двете облегалки покарай малко и пиши дали трака.Ако съм на твое място веднага ги смъквам и яхвам Бравото за проба
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Смъкни двете облегалки покарай малко и пиши дали трака.Ако съм на твое място веднага ги смъквам и яхвам Бравото за проба
      Забравих да напиша че това съм го правил и без задната кора карах даже, и гумените тампони дето подпират капака на багажника въртях. на мен ми се струва че хлопа нещо в задните калници под задните среанични стъкла там нали са издути ама не откривам от какво е всичко е стегнато.Има ли тампони на амортисиорите отзад или нещо подобно дето се разваля там да знам дали да разглабям ??
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Може и да е лагер на носач ама при него по-скоро е чукане, а не тропане. Пиши като установиш какъв е проблема.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

При мен има въпросното чукане, казваш лагер...

Коментар

Да, лесно се проверява, вдигаш колата на крик и клатиш гумата, ако им луфт е това (луфт в носача). Ако не се смени на време ще почне да ти износва гумата от вътрешната страна. Коплект лагери за носач са около 45 лв. мисля, но не съм сигурен. Смяната не е от най-бързите, но после не чука ако това е бил проблема.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

хех колега и аз съм така с това гадното хлопане като се клати колата какво ли не правих и все не мога да го намеря откъде е. А много дразни на моменти. Ако намериш причината пиши задължително...
              Bravo 1.6 16V 103

Коментар

Като взех Типото преди години, така ми тропаше нещо отзад и ме побъркваше... накрая един майстор успя да разбере какво е - разхлабен горен болт в захващането на амортесьора. Смени болта (че се беше изял) и всичко заспа. Но проверката дали е това малко изчанчена беше... при вдигната кола (цялата, на подемник), подложи една огромна щанга под задния носач и леко пусна колата, така че гумата застана в някакво неутрално положение (не много провиснала, не много прибрана) и тогава като раклати амортесьора се видя, че в горния край хлопа.
                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                --- в сърцето завинаги... ---
                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

хлопане

ей хайде наистина някой да се произнесе по случая ... явно сме доста с този проблем с хлопането. Наистина като чели е от кора но няколко хора опитни возещи се на задната седялка вече ми казаха че е нещо от окачването а не от кора или седялка ... в петък съм на преглед и ще видим какво ще кажат но ако има някой по-запознат ...
                  Bravo 1.6 16v SX - с характер

Коментар

Имах подобен проблем с пунто. Оказа се разхлабен тампон. Има една метална голяма скоба, която трака. Няма възможност за затягане. Аз проблема го реших с навиване на едно гумено оплътнение там между хлопащите части. Но това е побългаряване. Най-добре си е да се смени.
                    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

При мен се оказа планката дето се окачва гърнето и клопа ли клопа, а интересното беше че като я подгоня повече някак си се уравновесява, но кара ли се бавно ле лееее направо в мозъка ми бъркаше, а сега е песен за ушите без тропането
                      HGT 2.0 20V

Коментар

bigben_vd написа:
                        При мен се оказа планката дето се окачва гърнето и клопа ли клопа, а интересното беше че като я подгоня повече някак си се уравновесява, но кара ли се бавно ле лееее направо в мозъка ми бъркаше, а сега е песен за ушите без тропането
                        Я сподели коя точно е тази планка и за кое гърне става въпрос?За крайното ли при мен е хванато на една гума и на един шип от колата
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Точно за задното и този шип е захванат с планка към колата с два болта 8мм, не е заварен като на колите които съм имал досега
                          HGT 2.0 20V

Коментар

Ако ти хлопа в купето..провери да не е от закопчалките на задните седалки...Навий 2-3 оборота с изолирбланд

Коментар

coolboby написа:
                              Ако ти хлопа в купето..провери да не е от закопчалките на задните седалки...Навий 2-3 оборота с изолирбланд
                              точно от купето ми се струва че е.хлопа като нещо не много тежко. Закопчалките са ми държат плътно кората също идея си нямам вече
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                              X