Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типо 1.4 i.e не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типо 1.4 i.e не пали

Здравейте колеги, днес колицата / Фиат типо 1.4 моноинжекция 1992г/ си запали нормално, минах я на газ, покарах я и още на втория светофар най-напред започна да форсира яко сама - стъпковия мотор си показа рогата. Това както и да е, мина и отмина, и друг път е било, загря и я подкарах, след това обаче започна да придърпва, все едно ту и отива ток, ту не отива, започна да подскача на тласъци, докато двигателя, зацепен престане да работи, а лампите си светят... Спирам, веднага завъртам със стартер - пали си нормално, хуква си нормално и след 20-30 сек, отново същото- заглъхва, придърпва, някой и друг гърмеж и угася, това се повтори поне около 8-10 пъти, докато съвсем престана да пали . Викам си стъпковия мотор ги прави тия , та го разкачих, и го върнах в крайно задно положение, все едно е изключен, преди с друго типо направих същото и си работеше нормално, е с малко по-ниски обороти, и така не заработи. Проверих и мисля че не греша, не идва искра на свещите, нямах време а и не съм съвсем сигурен как да проверя дали отива ток на бобината преди делкото, а и не знам дали тя ще е причината за това всичкото. Ще съм благодарен на всеки , който даде идея откъде да я захващам
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

От бензиновата помпа,филтъра за гориво и наличието на гориво в резервоара.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Смени датчика на коляновия вал.
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

Tornado написа:
        От бензиновата помпа,филтъра за гориво и наличието на гориво в резервоара.
        Ами и на газ си беше същата история, макар че... Майтап да е свършила газта без да разбера.
        stanleyhacker написа:
        А къде се намира въпросният датчик?

Коментар

На шайбата на коляновия вал. това е долу вляво на двигателя ако го гледаш отпред.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
            И на мен ми мирише на това.Поне преди години такова типо ми правеше подобни магарии и точно по този начин реших проблема.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

На някои типота е на маховика.
              Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

kimirai написа:
                И това е едно от тях :D
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Махни акумулатора за 5-6 мин първо. Това може да го прави и от грешки.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

kimirai написа:
                    И къде точно се намира в тоя случай? Някъде към скоростната кутия ли е?
                    GTipo написа:
                    Махни акумулатора за 5-6 мин първо. Това може да го прави и от грешки.
                    Ще го видим днес какви ще ги върши, от много въртене вчера му баталяса акумулатора, та го зареждах през нощта. Иначе снощи за последно като че имаше искра на свещите-припалваше, нещо което липсваше напълно по време на "премеждието".

Коментар

мда провери си датчика на ХОЛ така се казва този въпросният за положението на коляновия вал. мен есента такъв номер ми врътна на едно голямо кръстовище че не е истина. ако този датчик не дава инаформация комутатора нито пуска ток към бобината нито искра към свещите. ако се съмняваш че е от датчика го премери с мултицет но вече колегите ще кажат колко трябва да е като съпротивление. при мен беше от поредъка на 800-900 ома но това е за темпрата.УСПЕХ!!!
                      Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                      182A4.000 IAW49F
                      LPG - Lovato EasyFast
                      ----------------------------
                      "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Някога не става с мултицет, просто го прави при определени условия. На мен ми го прави ако е загряла и оставена 20-30 минути. После ако искам да запаля пали чак на 5-6 въртене.
                        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                        FIAT UNO 1.5

Коментар

е и при мен така се прецака като загрее ДВГто, но като е в работно състояние ДВГ и датчика има едно съпротивление а като откаже да пали колата съпротивлението драстично се променя и аз по това го познах мойто.
                          Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          ----------------------------
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                            е и при мен така се прецака като загрее ДВГто, но като е в работно състояние ДВГ и датчика има едно съпротивление а като откаже да пали колата съпротивлението драстично се променя и аз по това го познах мойто.
                            С нахъсен акумулатор резултатът същия и това е. Никаква искра не идва към свещитем макар снощи да чувах че припалва по малко. Ако при въртене от стартер бобината трябва да дава искра към делкото, такава няма и там. Понеже четох във форума доста обосновано мнение че може да е от бобината- по същият начин се държи преди да загине, как да разбера бобината дали е в ред, или само мога да замеря датчика, другият въпрос е дали датчикът е тоя, дето се намира до пробката на скоростната кутия, и ако е той, еднакви ли са датчиците, или има различни видове за коляновият вал и за маховика. Описания на действията при замерване на датчика със мултицет ще свършат работа и на мен, а и на колеги които четох тук-там да питат из темите. Бре! 5 години карам типо, никога не съм подозирал че така може да те изостави на пътя!

Коментар

Най-добре сменяй. Кажи в магазина ще взема и двете и после ще върна едно от двете. Не вярвам да ти откажат. Но преди това огледай всяко куплунгче по двигателя и го напръскай със спрейче. Особено към бобината и към компютъра. Бобината обикновено се хваща от компютърната диагностика, докато датчик не. Има още нещо- сложи един светодиод с резисторче на кабелите, които влизат в бобината, докато някой върти на стартер. Така ще разбереш дали идва ток към бобината и да я отпишеш от възможните проблеми.
                              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                              FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
                              X