Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Пунто 1.2 - Разход, подръжка, динамика, проблеми.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Пунто 1.2 - Разход, подръжка, динамика, проблеми.

Здравейте, аз съм нов във форума карах голф 3 по настояване на жена ми, ама дръжки няма такова дърво не ща да се сещам за него преди 10 месеца ми се роди дъщеричка, а бабите са на по 400 километра и все се молят да го виждат по-често и реших да взема по-голяма кола за дълго и нали знаете двувратка малко трудно проходилки, кушетки и още хиляда работи взех си Рено Лагуна впечатленията за тази кола надълго са много добри всички екстри и удобства има в тази кола както и возия и вървене, но на дълго /в града имам проблеми с паркирането много е ниска и голяма и разхода е уникален.Затова реших да взема още една с малък мотор за градско и да си понавървява мразя да карам коли които нямат мощност за купето си и ми е малко тежък кракът мои приятели ме навиваха на Корси, Яриси, Микри, Клиота, Хонди и какво ли не беше..., но пред нашия блок видях едно Пунто 2002 година е много ми харесва тази кола и разгледах в мобиле и се спрях на 1.2 двувалка и искам да попитам за следните неща: 1. разход искам да карам само на бензин за това питам за градско де2. подръжка и сервизи намират ли се за тези коли щото за лагуната само фирмени заради електрониката 3. дали е динамична пъргава кола или впечатленията ви от колата 4. често срещани проблеми много ще съм ви благодарен, ако ми дадете отговор на тези въпроси защото колата ми харесва наистина просто не съм запознат със марката и нямам време да търся.Поздрави, Милен.

за мен тва е една от най-добрите коли в класа си(ако става въпрос за пунто 1.2 спортинг)супер лека, супер пъргава и като не я натискаш си дава реален разход градско около 6-7, както съм чувал което лично за мен си е добре.
    F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

Коментар

Колега аз карам пунто само че 1.2 75 автомобил с по-лесна и евтина поддръжка аз до сега не съм имал поне на моя мотор разхода е идеален (толкова че и през ум не ми минава за газова уредеба) единствният минус е че вози твърдичко поне на мен така ми се струва
      Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
      Alfa Romeo 146 1.9 JTD
      Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
      Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

ми оглеждай като при всяка кола ето едни съвети от един колега: Ще кажа за как купувам кола от БГ. Става дума за покупка на автомобил от напълно непознат човек.Първо оглеждам за удари. Второ предпочитам мотора да е мръсен, измитите двигатели ме отблъскват. Проверявам маслото - кола с чисто и свежо масло зарязвам веднага. Оглеждам външно за кривини, неравности, ненормално клякане в някоя точка. Гумите за сходимост, неравномерно износване. Гледам дръжките на вратите, волана, педалите. Поглеждам лампите на таблото - кога гаснат, как гаснат и т.н. Ако е дизел, се уверявам, че не е палена скоро и завъртам без подгряване - колата трябва да запали, дори и след десетина оборота. Момента на запалването трябва да е изведнъж, за дизелите и угасването също. След запалване и правя пробна обиколка, минимум 10км - следя температурата, ускоряването, спирачките, проверявам макс. скорост, когато е възможно. Ослушвам се за всякакви ненормални шумове. Проверявам климатика (основание за сваляне от цената, ако не духа добре). Проверявам парното. След обиколката пипам ауспуха - трябва да е сух и чист. Спирам и чакам включването и изключването на перката. Наблюдавам мотора, всякакви подскоци и вибрации са признак за проблем. Гася мотора (отново проверявам маслото) и пробвам запалването след като вече е загрял. Не трябва да има разлика спрямо това, когато е студен. Опипвам маркучите. Проверката на ел.стъкла, огледала, чистачки, фарове и мигачи не кой знае колко решаваща, но все пак е добре да се направи - най-малкото заради отбив от цената, ако има нещо неработещо.Автомобили с нови гуми, красиви джанти, накичени и нагиздени като млада булка, традиционно избягвам.И не збравяй, че и при най-обстойния преглед, пак можеш да попаднеш на пълно дърво. Най-важния фактор - късмет
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

За 2002-ра проблемите са с кормилната уредба.Разхода е идеален, не съм чувал и да се развалят много, особено откъм окачване.Возията е традиционно твърда за тази кола, но не е болка за умиране - има и по-твърди.Преди време щях да ти предложа да погледнеш 1.9JTD щото е супер но при тази цена на дизела...не знам.
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

за пунто след 2002 имат просто перфектен разход! http://punto.hit.bg/teh.html
            Втората......пак същата!
            Punto75-Вече на жената!

Коментар

Колега Punto75MPI като знам колко неща прави по твоето пунто, май мина през основен ремонт на двигател Та да ти кажа и аз като купувам кола гледам много работи, ама първо че малко от хората ще дадат да направиш всичките изброени от теб неща и пак всичко си е работа на късмет
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

а ПРОЧЕТИ какво пише най накрая !!! НАЙ-ВАЖНИЯТ фактор е Късмета , нещо което аз нямах за съжаление, но въпреки множеството проблеми , не спирах да карам колата , и за 10 месаца вече съм на 20 000км , като предимно карам на къси разстояния 20-30км на ден :D
                Втората......пак същата!
                Punto75-Вече на жената!

Коментар

Моето пунто харчи някъде между 7 и 10, това е почти без натискане и с пълна ръчка ... извънградско пада под 5 ... към варна като ходя по многото завои - 6 и малко с 3ма души до мен ... 1.2 8 клапана е моето, доста е пъргаво, особено когато си сам и няма излишни тежести (като хора например :D ) в колата ... Не знам защо казвате, че вози твърдо, след като пунтото ми вози много по-меко от повечето коли, в които съм се качвал... вярно, вози стегнато малко, но в никакъв случай твърдо - усещаш пътя идеално, без да усещаш с бъбреците ... А в завоите е като залепено за пътя ... Най-добре се качи и покарай някое пунто, така най-добре ще разбереш за какво става въпрос ...

Коментар

колеги мерси за разясненията аз като ходя на оглед ходя с един приятел който се занимава с тунинг на коли и си разбира спрях се определено на пунто 1.2 спотринг и май ще си го вкарам от чужбина нещо няма тука такива като ми го докарат той ще огледа и ще каже /човека който ще го го докара иска 7000 лева за 2002 година но каза че който иска да го гледа ще бъде без забележки според вас цената висока ли е или да го пазаря още аз возията споко от голфа по ГОЛЯМА КАРУЦА не съществува имах 3 ка 2 години и като мина разтоянието софия-варна като сляза от колата съм като пиян на мен ми трябва за градско

Коментар

Споко колега гарантирам даже и пари бих заложил че пунтото вози хиляди пъти по-добре от голфа
                      Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                      Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                      Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Working...
                      X