Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги помогнете !!! Къде е проблема алтернатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги помогнете !!! Къде е проблема алтернатор

Здравейте , колеги поздравявам ви за хубавия форум , много полезна информация има тук , но не можах да намеря нещо конкретно свързано с моя проблем значи ще започна от начало , в какво се изразява проблема защото не сум много наясно с този двигател . колата е брава 1.4 12V 96 г., ще го обясня по елементарно , значи карам всичко е наред , след около 6-7 км започва да примигва лампата за акомолатора , с различна интензивност понякога и постоянно друг път спира , оборотите се менят по оборотомера приблизително + / - 100 обр. отварям капака и забелязвам че алтернатора някакси се мъчи , набира обороти намаля се , всеедно нещо го спира , преди няколко дена сменях маркуча на хидравликата които минава точно над него и го полях малко с хидравлична течност , знаете колко кофти е разположен и не можах да го избегна тоя алтернатор , вазможно ли е от това да е проблема , като измеря с мултицета акомолатора при работещ двигател ми дава 14.10 волта при нормално вартене , а когато се мъчи алтернатора пада на 12.7-13.20 и се мени . в алтернатора ли е проблема или нещо с оборотите на двигателя не е наред. 2 дни след злополучното поливане на алтернатора лампата на акомолатора светеше постоянно , и след това се оправи от самосебеси уж, и така 2 седмици нямаше проблем и сега пак почна да ми прави старите номера. посъветваите ме какво да правя , някои имал ли е подобен случаи
    Fiat Brava 1.4 12v SX

Здрасти пич , пробвай с ремък на алтернатора

Браво 1,6 16V

Коментар

ремака го гледах , изглежда здрав, не е хлабав , на 3000км е . днес пак ще я огледам и ако откриа нещо ново ще пиша
      Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

Това че си го полял с хидравлична течност въобще не е добре! Ако бе с вода лесна работа - от топлото щеше да се изпари. Хидравличната течност може да ти изгори алтернатора, като даде накъсо! И според мен точно това се получава след, като звука от алтернатора се променя. Според мен е добре първо да погледеш ремъка, ако е хлабав, или омаслен, го натегни, или смени! Възможно е да си омазнил ремъка и шайбите с хидравличната течност и да приплъзват. Ако не е в това проблема, свали алтернатора, разглоби го основно и го почисти!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ок благодаря за съвета дано не съм изгорил нещо по него
          Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

aron666 написа:
            И аз моя го бях залял с хидравлично масло, напръсках го обилно с контактен спрей и спря да ми прави проблеми вече месец, да чукам на дърво.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
              aron666 написа:
              И аз моя го бях залял с хидравлично масло, напръсках го обилно с контактен спрей и спря да ми прави проблеми вече месец, да чукам на дърво.
              По добре да не ти прави проблеми ,че ако знаеш как се вади алтернатор на 1,8 да не ти е работа.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ако измия алтернатора с пароструйка с топла вода и го оставя да изсухне без да го демонтирам от двигателя дали ще има някакъв ефект или ще стане по зле работата
                Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

Ами ако му смъкнеш лакировката с тая пароструйка - можеш да го хвърлиш. Какво написаха колегите това направи - сваляне, разглобяване, основно почиства - т.е. само забърсвване със сух парцал - не влакнест. Огледай го някакви наранявания вътрешно и ако няма сглобявай, монтирай и би трябвало да няма ядове ако е само от това проблема. Ако не е само това - той пак ще се обади.
                  Fiat Palio Weekend TD70
                  ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Working...
                  X