Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стрелка на температурата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стрелка на температурата

Здравейте, колеги.Имам следния проблем. Преди около 2 седмици забелязах как стрелката за температурата на таблото потрепери на няколко пъти и се спря. След това я наблюдавах, но си показваше нормално, без да трепери. Но от 2 дена това се случва почти постоянно. Не трепери в големи граници, но все пак го прави. Осъмних се, че е от някой датчик и се поразрових из форума и разбрах, че е от датчика на термостата и може да се размине само с почистване на клемата. Въпроса е обаче къде е термостата на тоя двигател, защото като отворя капака ми се завива свят от претъпкания кош. Ще съм благодарен ако някой помогне да намеря термостата. А и също да кажете дали е от това проблема, защото не мога да съм 100 % сигурен.Благодаря предварително!!!
    Fiat Bravo HGT

Значи поглеждаш радиатора, и в горния му край, откъм левия фар , ако има един дебел маркуч, фокусираш цялото си съзнание в/у него. Трябва да си много концентриран, да не изпуснеш поглед от маркуча, защото трябва да почнеш отначало. Значи както го гледаш маркуча, започваш с поглед да "ходиш" по него, ама не към радиатора, а наобратно. Там където свършва маркуча и е стегнат със скоба към едно нещо - ето ти термостат. На около 5-10 сантиметра в посока купето, ще видиш навит един датчик, и в него влизат едни кабели... Успех! Това може и да не е проблема, но ако го почистиш - нищо няма да навреди.

Коментар

Благодаря, колега. И ще се опитам като намеря маркуча да не го изтърва от поглед, че се не знае дали ще го видя пак
      Fiat Bravo HGT

Коментар

Working...
      X