Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карък!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Карък!

Явно тезиседмици след излизане от казармата ме е подгонила каръщината!Излезнах от казармата започнах си пак работа като белите хора ама нали 6 месеца без пари излизам естествено е да нямам пари и тогава всичко с колите ще се случи каквото е възможно! Вече от 2 дни на типото му "умря" вървенето на бензин!Вече дори и не ще да запали на бензин та камо ли да тръгнешЗначи като си карам на газ в движение включвам на бензин и все едно изгасваш двигателя-ама никаква реакция!!!Само от време на време все едно и идва бензин ама колкото да го усетиш как удрат колелата и така минаваш още 100 метра и пак едно хлац за 0.1 секунда и така спира и това е!!!Какво ли може да е станалоЗабелязах само че ако помпаш педала на газта много и по-честичко "хлацва" от колкото ако го държиш постоянно натиснат!И като спрях на едно място включвам на бензин и помпам много барзо газта и едвам се задаржа на 1500об/мин и замириса много странно-според мен миризмата идваше от катализатора-едно такова на бензин масло изгорели газове феродо всичко в едно неможе да се опише-АМА това стана само като включих на бензин и започнах да помпам педала иначе си включих на газ и никакви проблеми
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Имал съм подобен проблем - и двата клапана ( бензиновия и газовия) пускаха. Освен това педното ми типо беше карбуратор и ако дълго не съм го карал на бензин, подскачаше по 10 километра, докато влезе в режим. Имах уно моно инжекция-същата работа...Сега вече редовно го преплаквам с бензинец, за всеки случай...Помпата се диагностицира сравнително лесно. Дано не е тя, че скъпоооо...
    Tipo 1.6 - 835C1, 160EB55A

Коментар

Колега, подобен проблем имах преди време.Извади маркуча за обратния бензин от моноблока и запали - ако има струя бензин то тя трябва да е доста силна - ако е слабичка или никаква я няма - помпа. Обаче като свалиш помпата виж задължително състоянието на маркуча от самата помпа до фланеца на резервоара - моят беше спукан на много места и помпата си въртеше бензина в резервоара. Виж си също и състоянието на бензиновия филтър - аз започнах от него като само временно го замених с едно филтърче за 1лв от ШЕЛ - просто нещо което да снади тръбите.Принципно ако като дадеш контакт чуваш лекичко помпата би трябвало нищо да и няма - ако е повредена обикновено издава виещ или стържещ звук които е значително по-силен от нормалния.С пича дето правихме моята помпа сложихме помата в кофа с бензин пълна 2-3 пръста и и подадохме захранване - искам да ти кажа че без да запушваме изходящия отвор хвърляше струи бензин от маркуча на 2 метра. Той и пича това каза - 50-60% от хората направо сменят помпата а то маркуча е пукнат.Ако не е от това тръгваш по тежката пътека - датчици, стъпков мотор...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Иначе като си дам на контакт в първия момент се чува пускането на помпата и след 1.5-2 секунди спира-всичко изглежда нормално-Ще взема да извадя мъркуча за връщане и ще видя дали има бензинА много ли силно хвърля бензин-имам в предвид дали мога да го сложа в едно шише от 2л примерно и да събера бензина без да отива на вятъра или ше избие от шишето?А и къде мога да си премеря налягането което прави помпата да не се е сдухал клапана за налягането?И накрая може ли от развален ТПС да направи така че колата да стигне до такова състояние?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Иначе като си дам на контакт в първия момент се чува пускането на помпата и след 1.5-2 секунди спира-всичко изглежда нормално-Ще взема да извадя мъркуча за връщане и ще видя дали има бензинА много ли силно хвърля бензин-имам в предвид дали мога да го сложа в едно шише от 2л примерно и да събера бензина без да отива на вятъра или ше избие от шишето?А и къде мога да си премеря налягането което прави помпата да не се е сдухал клапана за налягането?И накрая може ли от развален ТПС да направи така че колата да стигне до такова състояние?
          Ама то захранване се подава за 2сек не повече и веднага си личи - ако пробваш запуши с пръст изходящата тръба на фланеца и подай+ за 0,5 сек и венага ще проличи.Чак такъв проблем отведнъж с ТПС не смятам че е възможен

Коментар

Митак май ще стане ти да си прав - за жалостДнеска сутринта като си подадох на контакт чух не абсолютно нормалния звук на помпата да се включва а леко идваше като чели и някаквъв звук по-странен-може и да си въобразявам!Беше нещо като хрупкането като стъпнеш в сняг-ако се сещате ама на сила така както като завърти бензиновата помпа-не е по-силно.Това го чух сутринта като беше тихо в квартала и подадох на контакт. после изгасих и пак подадох на контакт-ефекта беше същия!Някой който е сменял такъв вид помпа може да каже дали е много врътка дали да се заемам аз или да си я дам в сервиз, ама е кофтито че точно в багажника от където се сменя от горе е газовата бутилка и ще трябва май сам да си я сменям ако искам всичко да стане както си трябваДнеска се обадих съвсем случайно в някакъв магазин и ми казаха 140лв нова помпаКакво ще ме посъветвате- сега нямам пари и да не отида до италиянеца и да си взема една втора употреба или да бъде новаА тази помпа не подлежи ли на ремонт?А и най-притеснителното-тъй като си върти постоянно като карам на бензин или на газ, да не се запали нещо вътре в резервоара и да изгоря След 30 мин.(корекция)- звънях на познати и най-добрата оферта излезна 100лв на бош и с гаранция-не питах колко време ама ми се стори добра! какво ще кажете?
            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Колега, смъкни я твоята и и направи тестове.В това време си карай на газ...Не бързай да си даваш парите докато не си доказал 101% че самата помпа е зле.

Коментар

Working...
              X