Здравейте,Имам следния проблем, един приятел има един Fiat Punto 95, автоматик. От доста време ми казва че като кара понякога му изгасва колата и аз го базикам че автоматик не може да гасне, но взех да я покарам колата онзи ден и на едно кръстовище колата ми се вдърви, гледам оборотите - 0, и се усещам че е загаснала. Не мога да си го обясня, възможно ли е въоще? на някой случвало ли му се е, гледам автоматичната му скоросттна кутия е малко по разлина, на предишната ми кола която беше автоматик ако не натискам педала за газ тя върви на пред а при тази стои като на неутрална. Чудя се дали не е проблем нещо в кутията но иначе не дава никъкви признаци за проблеми. Пишете ми ако сте имали същия проблем, направо ми е супер странно и дали е типично за този модел или е явно някакъв проблем с транзмисията. Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гаснене на автоматик??? - 95 Fiat Punto
Collapse
X
-
За автоматиците знам, че ако си натиснал спирачка не тръгва, като пуснеш спирачката трява да тръгне леко, щом не тръгва значи има нещо бъгнало, може да е от центробежния съединител, а може и да е от електрониката.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
Re: Гаснене на автоматик??? - 95 Fiat Punto
Autohop.bg написа:Здравейте,Имам следния проблем, един приятел има един Fiat Punto 95, автоматик. От доста време ми казва че като кара понякога му изгасва колата и аз го базикам че автоматик не може да гасне, но взех да я покарам колата онзи ден и на едно кръстовище колата ми се вдърви, гледам оборотите - 0, и се усещам че е загаснала. Не мога да си го обясня, възможно ли е въоще? на някой случвало ли му се е, гледам автоматичната му скоросттна кутия е малко по разлина, на предишната ми кола която беше автоматик ако не натискам педала за газ тя върви на пред а при тази стои като на неутрална. Чудя се дали не е проблем нещо в кутията но иначе не дава никъкви признаци за проблеми. Пишете ми ако сте имали същия проблем, направо ми е супер странно и дали е типично за този модел или е явно някакъв проблем с транзмисията. Поздрави!
Коментар
-
Autohop.bg написа:да, точно това ми направи и на мен впечатление че се държи супер странно за автоматична скоростна кутия, но това с гасненето типчно ли е за тази кутия или просто явно нещо се е счупила
Коментар
-
Ами не знам за двигателя, колата се държи нормално, това ми се случи само 1 път но си е супер странно, на моя приятел му се случва сигурно 1 път на седмица и то все при кръстовища, което е много странно, прилича точно на изгасване на кола с ръчна скоростна кутия но това за пръв път го виждам на автоматик. Предполагам че може и да е от малко или мръсно масло на трасмисията, трябва да го накарам да отида да го смени, струва ми се че това е най евтиния вариант да се пробва дали няма да го оправи, ако си е скоростната кутия не знам колко и може да се поправя, сигурно си е направо за сменянеСветлин Стаев
Коментар
-
Re: Гаснене на автоматик??? - 95 Fiat Punto
Колега,Stefan Hadjovимам проблем с моят фиат брава 1,6 автоматик 1998 г , като е студен работи перфектно но като загрее прескача 2 скорост и минава от първа на трета деректно ,или включва втора и пак слиза на първа.От джемини ми казват ,че проблема е компютарат на скоростната кутия.Ако може някой да помогне от къде за купя или какво мога да направя по този компютър.предварително ви благодаря!мейла ми е exoto@abv.bg
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар