Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-меки макферсони за Фиат Мареа - откъде и какви??

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По-меки макферсони за Фиат Мареа - откъде и какви??

Здравейте колеги!Решил съм да сменя предните макферсони на Мареата, защото в момента колата е с червени ,които са спортни и доста "дървено" вози с тях!Пружините са ми нормални, но амортисьорите са червени и супер твърди!Стабилна е иначе много, но возията и е кофти!!!Ако някой е сменял да сподели - искам задължително да са "меки", защото в момента немога да натисна предницата на колата - толкова са твърди!Решил съм да взема Monroe, или някаква друга марка!Дайте някакви идей!Предварително благодаря на всички, каито се отзоват!Поздрави
    Fiat Grande Punto

Re: По - меки макферсони за Фиат Мареа - от къде и какви :

pifakiz написа:
    Решил съм да взема Monroe, или някаква друга марка!
    Братле, на твое място не бих взел "Monroe". Преди една година смених предните амортисьори на колата на баща ми в един уж добър сервиз във Варна- ТЕХ-КО. Сложих газови "Monroe" и след една година предницата на Голф-а се люлее като лодка. Пълна трагедия! Имам гаранция за амортисьорите, но съм 100% сигурност ще изкарат виновен баща ми.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

бяхме гласували най-добрите в една анкета не помня кои бяха да ти кажа но порови ще я намериш
      Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
      Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Например Bilstein
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Извинявам се на колегата че му използвам темата ама решил съм да сменя амортисьорите с Каяба някой да има впечатление от тях.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
            Извинявам се на колегата че му използвам темата ама решил съм да сменя амортисьорите с Каяба някой да има впечатление от тях.
            Слагах такива на старата ми кола - Нисан Съни - задни, маслени. Карах я с тях около година и половина и не съм имал никакви проблеми. Возеше прилично и си беше стабилна.
            FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
            LPG System BRC Just

Коментар

dani389 написа:
              Къде се предлагат и на каква цена?
              Fiat Grande Punto

Коментар

pifakiz написа:
                dani389 написа:
                Къде се предлагат и на каква цена?
                Каяба за японски и са перфектни!!!Има ги във верига магазини КОСЕР!
                BMW E90 320D
                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

и аз сам с такива предни на фиат пунто 2000 год супер са и ефтиния ги зех
                  Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

На ме ще ми легнат около 60 лева на преден добра цена.
                    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
                      На ме ще ми легнат около 60 лева на преден добра цена.
                      60 лв :D А стига бе - то цената си е повече от добра!Дали и на Мареата са същите, като на Бравата?За японски авточасти са доста евтини
                      Fiat Grande Punto

Коментар

Проблема може да ти е в твърдите пружини- мисля че пружини от Типо 1.4- 1.6 стават и са по- тънки и с тях се вози хубаво и без да ти падат пломбите.
                        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                          Проблема може да ти е в твърдите пружини- мисля че пружини от Типо 1.4- 1.6 стават и са по- тънки и с тях се вози хубаво и без да ти падат пломбите.
                          Кофти то е ,че няма как да ги проверя дали са твърди, или поне незнам!Като гледам обаче ,амортисьорите са ми кафяви, даже бият към червено!Та си мисля, дали не са сменени нарочно с по-твърди!Иначе такива експерименти със смяна на пружини от Типо - не си правя!!!Типото е по-леко със сигурност, затова са други пружините - по-тънки и по-меки!Зарежи ги тези експерименти П.п.Иначе колата не вози толкова твърдо, та да ти падат пломбите, ама нещо не ме кефи :D
                          Fiat Grande Punto

Коментар

На фиатите има два вида пружини- по- меки с по- малък диаметър и по- малко навивки- за 1.4 и 1.6,и по- твърди- те са за дизелите и 2.0 по- тежките мотори- те нямат натискане.
                            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                              На фиатите има два вида пружини- по- меки с по- малък диаметър и по- малко навивки- за 1.4 и 1.6,и по- твърди- те са за дизелите и 2.0 по- тежките мотори- те нямат натискане.
                              Е мойте колега едва ли са от по-твърдите!Все пак двигателя ми е 1.6 16V!Ама и как да проверя, незнам!Нека някой колега, ако има дизелова Мареа, или 2.0, с по-дебелите пружини да ми премери диаметъра на пружината!Та да ги сравним с мойте!
                              Fiat Grande Punto

Коментар

Working...
                              X