Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от съединител или скоростна кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум от съединител или скоростна кутия

Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум сезабелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Re: Шум от съединител или скоростна кутия

kiro_of_the_day написа:
    Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум сезабелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....
    щом изчезва при натискане на съеденителя значи най вероятно е от скоростите не съм сигурен в твърдението си просто по пътя на логиката
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

При подобен шум и при тези обстоятелства, най-вероятната причина е в лагерите на ск. кутия и по-точно на пьрвичния вал! Така,че stef сьвсем логично е локализирал проблема!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум се забелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....
        Трудно ми е да си представя звука който е по средата между топчето и заровете но определено при така описаните условия (повечко газ на по-висока предавка) и аз имам един звук, който бих нарекъл стържене. Само да уточня че при мен се появява като дам повечко газ, но в момента в който колата стигне до скорост, която съответства на толкова натиснат педал, демек спре да ускорява, звука изчезва. Имам си го от тия дни станаха 34 хил. км, нещо притеснително?
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

vesko написа:
          kiro_of_the_day написа:
          Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум се забелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....
          Трудно ми е да си представя звука който е по средата между топчето и заровете но определено при така описаните условия (повечко газ на по-висока предавка) и аз имам един звук, който бих нарекъл стържене. Само да уточня че при мен се появява като дам повечко газ, но в момента в който колата стигне до скорост, която съответства на толкова натиснат педал, демек спре да ускорява, звука изчезва. Имам си го от тия дни станаха 34 хил. км, нещо притеснително?
          Да, и при мен когато няма усилие или напрежение така да се каже - няма и шум. Предполагам, че тези лагери се заменят без да е нужно да се подменя цяла скоростна кутия, нали?

Коментар

Предполагам, че тези лагери се заменят без да е нужно да се подменя цяла скоростна кутия, нали?
            Хал-хабер си нямам. Иска се някой дето се е срещал с такъв проблем...
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Абе вие проверявали ли сте колко масло има в скоростната ви кутия ?Маслото трябва да е на нивото на пробката, като се развие пробката за наливане на масло (малко над датчика за задна скорост(в него влизат едни кабели :D )) пъхаш един пръст и без да го згъваш трябва да напипаш маслото ( бе като да бъркаш в жена самоче не си згъваш пръста) А звука наистина може да си е и от лагер ама може и от аксеалния лагер да е.

Коментар

Описанието ти ще ми е много полезно, ще взема да го погледна някой ден. Иначе през последните месец-два посещавах някои сервизи и покрай другото ги карах да проверяват и маслото в скоростите и хората си казваха, че всичко е наред.

Коментар

Абе и аз така си мислех, бъркам с пръста малко надолу и пипам маслото, ама като реших да долея малко и глътна цял литър и стана по тиха кутията, наливаш докато потече от кутията....

Коментар

icecool написа:
                    Абе и аз така си мислех, бъркам с пръста малко надолу и пипам маслото, ама като реших да долея малко и глътна цял литър и стана по тиха кутията, наливаш докато потече от кутията....
                    Ооо, ще погледна задължително. Благодарско

Коментар

и аз имам същия проблем. смених вътрешно каре по приятелски съвет и нищо. шума си остана. при мен се чува най-вече от 1200 до 2000 оборота, независимо от предавката. когато не е на скорост няма шум. при вдигната кола на подемник също почти липсва шума от тракането. имам и гадни вибрации съпровождащи шума. и аз вече мисля за лагер(и) на скорости или съединител. проверявах маслото - добре е. това е. споделете ако решите проблема. аз след смяната на карето излишни пари нямам.
                      TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

Значи: Проблема още не съм го решил поради това, че досега колата ми трябва непрекъснато. Обаче, мисля че проблема се усложнява и скоро неизбежно ще вляза в бокса. Говоря за следното: При потегляне и понякога при превключване от 1-ва на 2-ра се появи леко придърпване, което не изчезва колкото и внимателно да се потегля. Въпроса ми е дали този проблем е продължение от горния или е нещо друго, т.е. дали се е допрецакала работата, иле се е прецакала друга. Освен това дали някой знае колко струват тези лагери на скоростната кутия, аксиалният лагер и колко взимат за работа?

Коментар

Предърпването може да е от притискателниа диск (казвам може) ако ти е бил повреден аксиалния лагер и е блокирал може да е истрил пластините на притискателния диск и да са се счупили някои от тях и за това да придърпва, най-лесно се разбира на полу саединител спираш срещу лек баир включваш на първа и на полу саединител държиш колата да не тръгне назад би трябвало пак да придърпва

Коментар

Такаааааааа... Проблема със шума се оправи. Как ли? Ами долях в скоростната кутия 700 гр. масло. Направо се чудя как е здрава още. Та всички шумове изчезнаха. Абе то не си ли провери сам човек, явно не може да вярва на никой. Око да види, ръка да пипне. Аман от майстори и разбирачи...

Коментар

Working...
                            X