Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум сезабелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум от съединител или скоростна кутия
Collapse
X
-
Re: Шум от съединител или скоростна кутия
kiro_of_the_day написа:Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум сезабелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
kiro_of_the_day написа:Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум се забелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:kiro_of_the_day написа:Четох тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...ED%E8%F2%E5%EB Както и там шумът (който и аз бих описал с думи по същият начин или пък нещо средно между звука на топчето по рулетката и от хвърлени зарчета) престава при натискане насъединителя, но при мен този шум се забелязва особено отчетливо при рязко (и не толкова рязко) подаване на газ на 4-та и 5-та скорост. При долните скорости и при задна също го има но по-слаб. Как мислите дали е "само" от лагерите -аксиален и/или на скоростната кутия или е нещо друго. Дано не е скоростна кутия ...Само да добавя, че карам така от поне 15-17хиляди км. но напоследък взе да се усилва като че ли .....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Предполагам, че тези лагери се заменят без да е нужно да се подменя цяла скоростна кутия, нали?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Абе вие проверявали ли сте колко масло има в скоростната ви кутия ?Маслото трябва да е на нивото на пробката, като се развие пробката за наливане на масло (малко над датчика за задна скорост(в него влизат едни кабели :D )) пъхаш един пръст и без да го згъваш трябва да напипаш маслото ( бе като да бъркаш в жена самоче не си згъваш пръста) А звука наистина може да си е и от лагер ама може и от аксеалния лагер да е.
Коментар
-
Описанието ти ще ми е много полезно, ще взема да го погледна някой ден. Иначе през последните месец-два посещавах някои сервизи и покрай другото ги карах да проверяват и маслото в скоростите и хората си казваха, че всичко е наред.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
icecool написа:Абе и аз така си мислех, бъркам с пръста малко надолу и пипам маслото, ама като реших да долея малко и глътна цял литър и стана по тиха кутията, наливаш докато потече от кутията....Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
и аз имам същия проблем. смених вътрешно каре по приятелски съвет и нищо. шума си остана. при мен се чува най-вече от 1200 до 2000 оборота, независимо от предавката. когато не е на скорост няма шум. при вдигната кола на подемник също почти липсва шума от тракането. имам и гадни вибрации съпровождащи шума. и аз вече мисля за лагер(и) на скорости или съединител. проверявах маслото - добре е. това е. споделете ако решите проблема. аз след смяната на карето излишни пари нямам.TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046
Коментар
-
Значи: Проблема още не съм го решил поради това, че досега колата ми трябва непрекъснато. Обаче, мисля че проблема се усложнява и скоро неизбежно ще вляза в бокса. Говоря за следното: При потегляне и понякога при превключване от 1-ва на 2-ра се появи леко придърпване, което не изчезва колкото и внимателно да се потегля. Въпроса ми е дали този проблем е продължение от горния или е нещо друго, т.е. дали се е допрецакала работата, иле се е прецакала друга. Освен това дали някой знае колко струват тези лагери на скоростната кутия, аксиалният лагер и колко взимат за работа?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Предърпването може да е от притискателниа диск (казвам може) ако ти е бил повреден аксиалния лагер и е блокирал може да е истрил пластините на притискателния диск и да са се счупили някои от тях и за това да придърпва, най-лесно се разбира на полу саединител спираш срещу лек баир включваш на първа и на полу саединител държиш колата да не тръгне назад би трябвало пак да придърпва
Коментар
-
Такаааааааа... Проблема със шума се оправи. Как ли? Ами долях в скоростната кутия 700 гр. масло. Направо се чудя как е здрава още. Та всички шумове изчезнаха. Абе то не си ли провери сам човек, явно не може да вярва на никой. Око да види, ръка да пипне. Аман от майстори и разбирачи...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар