Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети за лепене на фар...!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвети за лепене на фар...!!!!

Въпроса ми е с какво е най-добре да залепя предния фар ....Говоря за външната част,там където се захваща отгоре за бронята....Отчупи ми се парчето и сега с единия фар свалям самолетии .....С някакво двукомпонентно лепило или с някакъв силикон....за да е еластично на сътресенията ....
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
    Fiat Punto 1.2 16v LPG

Re: Съвети за лепене на фар...!!!!

etorrent написа:
    Въпроса ми е с какво е най-добре да залепя предния фар ....Говоря за външната част,там където се захваща отгоре за бронята....Отчупи ми се парчето и сега с единия фар свалям самолетии .....С някакво двукомпонентно лепило или с някакъв силикон....за да е еластично на сътресенията ....
    Само горещо лепене и армиране с мрежа.Всичко останало е компромис.Виж някъде дето лепят брони там с точно това се разправят и ще ти го барнат както трябва.Не вярвам да ти излезе по скъпо от качествено лепило дето тепърва ще почваш да търсиш и накрая остатъка от него пак ще изхвърлиш.
    BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Мдам...доста добър отговор ...Мерси ....
      Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

моят и той беше счупен...ще снимам и ще ти покажа как го направих само дето на мен пък ми се спука самото стъкло на фара малко след това и сега си реве за смяна...утре ще кача снимка
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ок..Аз мисля все пак да пробвам някво "побългаряване",че ми е интересно дали ще стане нещо ....То временната работа е най-постоянна !!!
          Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

etorrent написа:
            Ок..Аз мисля все пак да пробвам някво "побългаряване",че ми е интересно дали ще стане нещо ....То временната работа е най-постоянна !!!
            Щом си решил че не си от групата ""ръцете ми пречат"" давай смело. И преди ти споменах за горещо лепене което в домашни условия се прави така:Допираш внимателно отчупената част и с поялник точно на съединението почваш да топиш плстмасата като се стараеш това да стане колкото се може по дълбоко и разтопения материал пак да се върне на мястото си.Ако трябва даже изчакваш за да не се разкриви детала ако го нагрееш по на широко.Можеш предварително да го скрепиш даже на няколко места.След като завършиш тази операция го оставяш да изтине напълно 1-2 цигари време ако си пушач и се захващаш с армирането. За целта ти трябв метална мрежичка с дебелина на нишките и големина на отворите като на тая пластмасовата дето се слага за мухарници на прозорците Може и малко по едра но важното е да е що годе мека и да миже лесно да се формова с ръце.Изрязваш си подходящи парчета с ножицата и ги огъваш по формата на детайла предваритело като за предпочитане е да лепиш едновременно две съседни повърхнини или по точно формата на мрежичката да е Г образна.Така се получава най голяма якост. Та така оформения детайл го нагряваш на газов котлон или някаква друга горелка и го поставяш на местото му.Измисли си там с какво да го притиснеш че да потъне около милиметър в основния материал.Сигурно ще ти се и наложи да пригладиш повърхината отново с поялника така че не го изключвай. Ако се налага може да добавиш и допълнително материал от друго парче пластмаса. Процедурата не е толкова трудна даже мисля че ще ти е по лесна от колкото с лепило защото там има повече чалъми в обезмасляването подходящо лепило за конкретния вид пластмаса пак е за предпочитане да се армира и т.н.От мен толкова успешно лепене.
            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

точно тези пера пластмасовите като се счупят е мноо трудно да се оправи....септември като катастрофирах и двата фара останаха здрави, но пластмасовите държачи / и двата / се счупиха... мъчиха да ги лепят и мрежа за армиране слагаха, ама афиф работа... и отидоха нещата на два нови фара п.п. да не си помислиш, че като сложиш нов фар ще ти свети по-хубаво - тц - същата работа.... няма да се научат да правят фарове италианците и тва си е....
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

фар

там е работата че тези където ги продават по евтините не са Италянски иначе един фар е около 250лв
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз м/удругото съм доволен от фаровете....Но вече единия не свети на пътя,ами някъде там на небето ....Почивните дни ще го свалям и ще се пробва ...по-добре отколкото да не пробвам,ако пък нещата опират до нови няма да са стандартните ми тип Angel Eye`s !!!Поне да имам причина да ги сменям Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                  Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

аз направих така...използвах дрелка шлайф и детски конструктор от 19...и някоя си година изрязах си точни размери от металните части направих по две дупки във металната шайба в горния край и направих резба...завих ги здраво...сложих фара и леко ги огънах по формата му...направих по още една дупка и ги захванах с винтове в пластмасата...шайбата я изрязах със ъглошлайфа за да пасне...на мястото където е счупено сложих силикон със пистолет(от този дето е на пръчки) за да е гъвкаво и стана идеално...страничните части нагрях със газова горелка(голям газов поялник) за кратко и ги залепих...мисля че само с горещо лепене обаче няма да стане досаттъчно здраво...надавям се че си ме разбрал ама вече съм на бири и... ако имаш въпроси пиши на ЛС ще ти отговоря
                    Прикачени файлове
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Само с горещ силикон няма да стане лепенето. Пробвал съм - първо, че не държи достатъчно здраво и фарът отново се люлее, и второ - след 2-3 седмици се отлепя изцяло. Вариантът с детския конструктор ми се струва направо перфектен!Иначе аз съм лепил фара си с моментно лепило, поръсено със сода за хляб (този ценен съвет го научих от JO_666 на една от срещите и му благодаря за което, както и за помощта, която ми оказа при монтирането на ксеноните ми)
                      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea какво точно моментно лепило се използва със сода?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не беше някакво марково - струваше май около 1 лв.С всяко моментно лепило става, а содата му действа като арматура и го стяга доста по-бързо отколкото би изсъхнало по естествен начин.
                          Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Доста хитър вариант е с конструктора и варианта на IvoMarea със содата !!!!
                            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Working...
                            X