Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за купуване на фиат пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за купуване на фиат пунто

До сега карах мареа 1.8 16в бях доволен от колата но ми идваше доста голяма и разходите бяха доста.Карам доста в града и сега изкам да си взема нещо икономично.Спрял съм се на фиат пунто ELX 95-98г с климатик бензин и по възможност с газ.Проблема идва при това дали да си взема пунто 1.2 75 коня или пунто 1.6 90 коня.При кои от двата мотора ще бъда по доволен като разход и динамика.Скъпа ли е поддръжката на този вид кола и добри ли за пловдивските пътища?Четох и търсих доста теми но не намерих нещо конкретно-за това ще съм доволен всеки който е собственик на такъв автомобил да сподели по темата ми!Благодаря предварително

Мога да дам мнение за 1.2 16v мотора.....Градско около 8-9л/100км. , извънградско 5.5-6л/100км при 120км ....Много пъргав мотор и бих казал здрав...Евтини консумативи и подръжка ....Незнам за пловдивските пътища,но щом за Софийските става значи няма да имаш проблем Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 .... За тези мотори за който питаш,ще трябва някой колега с такъв мотор да изкаже мнение ....Успех в покупката .....
    Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
    Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

По добре е 1.2 16 или 1.6.Просто почти нямат разлика в горенето,аз съм с 1.2 75к и гори колкото другите два модела,с тази разлика че върви по малко.А за пловдивските пътища,като всички други.За подръжка сигурно няма по евтина кола.За две години съм сменил два носача и един ТПС.А и термостат и датчик за перката.Ако има нещо питай.
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

Коментар

разход

струва ми се много този разход бензин 9/100 за 1.2 16в мотор за това се чудя дали 1.2 1.6 а и да мога да сложа газова уредба

Коментар

Моята е 1.6 90 коня и засега съм много доволна. Когато е пуснат климатика пак е доста бърза. За година и нещо при ежедневно каране, съм сменяла само филтри, ремъците и пресните амортисьори. В задръстванията харчи 9/10 на 100, но незнам дали това се води много икономичен разхад
          НАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА - СПАСЕТЕ ЖИВОТ!!!

Коментар

9-10 на 100 си е напълно нормално.
            ex. punto elx 1.2i
            Lancia Libra 1.6

Коментар

Е колко да харчи градско 1/100 ли ?!!? То трафика е тръгнеш-спреш....Като стане още по-зле може и да се вдигне В Пловдив може и да не е толкова натоварено и предполагам тогава ще е 7-8....По-малко не очаквай колега....
              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

пунто

не просто ми се стори доста 10/100 за пловдив.по принцип изкам да е 1.6 90 коня,и като сложа гас да е 10-11/100 наи много

Коментар

Леле колеги, какви са тия разходи за 1,2? Мойта е 1,2 8V 60коня. Със сигурност е по-тежка от пунтото и е 4х4. По-голям среден разход от 6,8/100 градско София /всеки работен ден минавам не по-малко от 30км./ не съм имал. Все пак мотора може и да е по различен, защото му дават макс. въртящ.момент при 2500об/мин. Но все пак ми се вижда голям този разход. Би се стигнало до него ако се кара на много къси разтояния! Не искам да засегна никого просто ме озадачиха тези факти!!!Извинявам се за отклонението от темата, на колегата пуснал темата му пожелавам късмет с покупката!!!
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                    Леле колеги, какви са тия разходи за 1,2? Мойта е 1,2 8V 60коня. Със сигурност е по-тежка от пунтото и е 4х4. По-голям среден разход от 6,8/100 градско София /всеки работен ден минавам не по-малко от 30км./ не съм имал. Все пак мотора може и да е по различен, защото му дават макс. въртящ.момент при 2500об/мин. Но все пак ми се вижда голям този разход. Би се стигнало до него ако се кара на много къси разтояния! Не искам да засегна никого просто ме озадачиха тези факти!!!Извинявам се за отклонението от темата, на колегата пуснал темата му пожелавам късмет с покупката!!!
                    ти този разход как си го засякъл??За мен е тотално нереалистичен градски разход и то не само за София.Ако обаче тези километри ги минаваш всеки ден основно на 3 и 4 тогава е нормален, ама имаш ли светофари, тръгване, спиране (което всъщност е градското) - не може да е толкова малко.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Разхода е по TRIP компютъра - но съм го проверявал няколко пъти по класическия начин. Съвсем точен е! Всеки ден пътувам от Младост до Захарна фабрика и обратно. През Сточна гара. Сами смятайте колко сфетофара са. А за разхода не сте първия който се учудва ама е факт. Не само, че карам на високите предавки ами почти карам на 4-5 скорост. Както споменах върт. мом. е в ниските обороти и това много помага. При 50км/час съм вече на 5-та и набира без да се замисля. Извънградско обаче разхода не пада и бих казал ,че малко се качва - около 7-7,5 при 120км/час. 1-ва скорост е многоооооооооооооо къса - но в планината секатеря с 5 км/час без никакъв съединител. В градски условия спокойно се тръгва на 2-ра. Е май пак се отклоних от темата за което се извинявам, но разхода който съм цитирал е съвсем реален.Поздрави!
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Колега за мен най-добрия модел на Пунто МК1 (не спортен) е Пунто 1242сс2 16V 86Нр те са след 1997година с перфектен разход и вървеж (допълвам това не е пунто спортинг а 4(5) врати ) градско-9,3/извън-5,2 ! Колата мечта за мене но като взих моята не знаех моделите не бях все още в КЛУБА
                        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                        Втората......пак същата!
                        (_-_)______////_______(_-_)
                        Punto75-Вече на жената!
                        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

какво ви чуди разхода на 1.2, 75 к.с.? по книжка е 9,6/100 градско, доколкото помня. засичал съм един път както си трябва и ми даде 9/100. всичко е в норма. вече се замислям за газова уредба...
                          Alfa 147 JTD 115 hp
                          ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

При тези цени на горивата....Истината е в Метана и газта
                            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Колега не си мисли че пунтото е много по икономично.Преди карах пунто 1.2 60 коня и в града ми харчеше около 9 в София.Сега карам браво 1.6 и ми харчи 10 но пък е доста по широко и удобно от пунтото и върви повече.
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                              X