Ще си сменям термостата (типичен зимен ремонт ) ама не ми се дават 30лв за оригинален, та се чудя дали да не приспособя такъв от Лада. Та въпросът ми е, някой правил ли е такива трансплантации? За да не настъпвам едни и същи мотики, де... Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за термостат Ритмо.
Collapse
X
-
Абе, май се отказах да сменям термостата. След по-обстоен преглед се оказа, че си отваря на около 80 градуса (+- няколко) и преди да отвори, не пропуска изобщо антифриз към радиатора. Проблема е, че колата все пак успява да загрее до 90 градуса само в задръстване. На шосето е между 70 и 80... Някакви идеи???Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:Абе, май се отказах да сменям термостата. След по-обстоен преглед се оказа, че си отваря на около 80 градуса (+- няколко) и преди да отвори, не пропуска изобщо антифриз към радиатора. Проблема е, че колата все пак успява да загрее до 90 градуса само в задръстване. На шосето е между 70 и 80... Някакви идеи???FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:johnfound написа:Абе, май се отказах да сменям термостата. След по-обстоен преглед се оказа, че си отваря на около 80 градуса (+- няколко) и преди да отвори, не пропуска изобщо антифриз към радиатора. Проблема е, че колата все пак успява да загрее до 90 градуса само в задръстване. На шосето е между 70 и 80... Някакви идеи???TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
stef написа:ами щом пуска преди 60 гр значи се е скапал можеда се скапе и за 6 месеца ти пак бая си изкарал то тези ментета където ги продават по магазините защо се учудваш сменяй и не се замисляй че идва зима и ще измръзнешFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
brat_John написа:stef написа:ами щом пуска преди 60 гр значи се е скапал можеда се скапе и за 6 месеца ти пак бая си изкарал то тези ментета където ги продават по магазините защо се учудваш сменяй и не се замисляй че идва зима и ще измръзнешTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
brat_John написа:stef написа:ами щом пуска преди 60 гр значи се е скапал можеда се скапе и за 6 месеца ти пак бая си изкарал то тези ментета където ги продават по магазините защо се учудваш сменяй и не се замисляй че идва зима и ще измръзнешJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Един колега беше писал, че за има - няма 500 - 600 метра вдигал температура 90 градуса и на моето учудване ми беше обяснено, че термостата му бил "зимен"??????? Не вярвам да го е търсил специално тъй като колата му беше от скоро. Та за това и аз питам за въпросното животно "зимен термостат", защото и аз нямам нищо против зимата да качвам 90 градуса за 500 метраFIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
Коментар
-
Един колега беше писал, че за има - няма 500 - 600 метра вдигал температура 90 градусаЕ, за 500-600 метра е на 60-70 гр, но около първия километър вече е на 85-90 гр.Това естествено зависи и от това, колко "жега" и даваш на колата първите метри, освен това при мен първите 200-300 метра са доста стръмен баир, взима се на 2-ра скорост.След това е нанадолнище около 300 м.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар