Здравейте колеги,преди 4 часа ударих милата си Брава заради това че една дама ми взе предимството на кръстовището на НБУ. Не успях да реагирам много успешно и влязох на лелката с предница. Резултатът е, че дясната предна част се сви към шофьора. Имам пълно каско в ДЗИ и в понеделник ще ми я оценяват. Въпросът ми към патилите е кое е по добре, да оставя колата на ДЗИ те да я оправят в техни оторизирани сервизи или да ми дадат пари и аз сам да търча да я оправям и да търся ламарини, решетки, фар и евентуално други неща. Естествено, че ако те я вземат да я оправят ще ми спестят търченето по сервизи и т.н. но не знам дали ще го приемат присърце и дали ще я оправят както трябва. Според мен нищо по вътрешността не е повредено, тъй като след удара и след като КАТ дойдоха я запалих да я преместя и тя запали от раз все едно че нищо и няма. Офф надявам се че само ламарините са за смяна. Мога да кача и снимки от колата след удара ама не искам да ви карам да гледате ранената ми "сива стрела".Моля ви, дайте съвет как да постъпя със застрахователите. Един приятел ми каза, че ако ми дадат пари на ръка има възможност да са по-малко за да си покрия щетите. Ченгето след като написа протокола и огледа колата каза, че поне хиляда лв ще ми дадат застрахователите ама де да знам....Кажете кой вариант е по добър за колата.Поздрави,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ударих Бравата
Collapse
X
-
и според мене е по добре сам да си я направиш ...защото там тряа да си запишеш място да чакаш в най добрия случеи 3 дена ако не и седмица... през това време колата ще ти е неподвижна...пък ти за толкоз време ще си я оправиш и ще си земиш горница от каското... предполагампък и ще си земиш частите от тука от форума и ще ти излезе още по тънкажно
Коментар
-
Ами май наистина е по-добре сам да се погрижа и да я заведа в някой читав бокс, където да оправят всички щети наведнъж.Къде може да стане това? Моят майстор е във Вантотрейд, но дали там ще могат да я изтупат изцяло? Тъпото е, че капака е доста сгънат и не смея да я оставям без надзор на улицата. Сега е на платен паркинг и копелетата не се шегуват с цени. Понеже е събота, трябва да чакам да мине и неделя и в понеделник след огледа ще мога да я заведа на сервиз, който вие може би ще ми предложите Така като гледам ще сменям преден капак, решетка, със сигурност преден десен калник а може би и ляв, десен фар, предна броня. Да се надявам че отвътре няма да се налагат големи промени.Fiat Brava SX, 1.6, 16V, 103 кс, 96 г, климатик
Коментар
-
Neosi написа:Я не се хващай за глупости...вземи си парите и си оправи колата, като хората...ако чакаш на ДЗИ ще береш ядове.Fiat Brava SX, 1.6, 16V, 103 кс, 96 г, климатик
Коментар
-
Колега, моето каско е в Дженерали и като имах една 10 сантиметрова черта на багажника(още я имам де) ми казаха или по експертна оценка, т.е. да ми я оценят щетата и да ми дадат парите или да я правя и да осребрят фактурата. Не исках да ми пребоядисват целия багажник заради това и пожелах експертна оценка. Взех 80 кинта и така. Но условието им за осребряване на фактура беше сервиза да НЕ Е официален на Фиат. Така, че питай за подробности като отидеш и сам прецени.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
elmilan написа:Neosi написа:Я не се хващай за глупости...вземи си парите и си оправи колата, като хората...ако чакаш на ДЗИ ще береш ядове.Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Мдаа,колата днес я огледах. Вътре всичко е наред. Запали от раз. Ще сменям преден капак, предни калници, решетка на радиатора, предна броня и ляв фар, а като съм почнал ще сменям и десния, че да ги изравня. От утре започвам акция.Сутринта отивам в ДЗИ за оценка на щетите и няма да им оставям колицата си. Веднага тръгвам да търся тенекеджия.Колегите от София, дайте варианти за тенекеджия. От четеното тук - Киро тенекеджията, Италианеца за ламарини и дествам. Пожелавам си успех, а знам че и вие ми пожелавате късмет и бързо да тръгне. След това фактурите да ги осребряват и да забравям лошата случка.Еби му майката...човек и на път с предимство трябва да се оглежда за невнимателни шофьори...Fiat Brava SX, 1.6, 16V, 103 кс, 96 г, климатик
Коментар
-
Преди около 2 седмици и мен ме удариха Имам каско в Булстрад и там колите се разделят на категории според годината на производство. Моята е 3та и те само плащат, а аз си търся сервизи, което май е по-добре. Но във всяка фирма е различно! Иначе и аз мисля отида про КироНАМАЛЕТЕ СКОРОСТТА - СПАСЕТЕ ЖИВОТ!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар