Здравейте, имате ли идея от каде мога да намеря капа4ка за картера, за6тото на моята са и поразсекли профила, с в който се вкарва инструмент за развиване, и трудно се раз/за -вива.Дали по магазините 6те има или 6те трябва да се мотая по морги??Колата е тази от аватара.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капачка за картер
Collapse
X
-
Аз си взех 2 пробки по 1.50лв от Евро-07 като носех старата и просто избрах болт с резба и дължина като на пробката. Мисля, че беше от някакъв модел на Форд. Старата пробка се развиваше с ключ 18, който го няма почти в нито един комплект, а новия болт е 19-ка като на джантите. Но нашите пробки са по-широки от към главата на болта, за да притискат дифтунгата и затова си взех и 2 дебели шайби по 10ст. с подходящ размерFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз си поръчах оригинална пробка по същата причина.Платих я 24лвСигурен съм, че има и по-евтино, но явно "оригиналната" в пликче на Фиат толкова струва
А на скоростната кутия е магнитна, така, че да не се лъжете да слагате "обикновена" защото освен функцията да задържа маслото има и функцията да събира стружките които се смесват с маслото!!!
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
spark написа:Аз оригиналната пробка на картера я пробвах и гаранция, че не е магнитна. Обикновен болт си е. За скоростната кутия и няма как да се побългари, то там е вътрешен шестограм доколкото си спомням.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:BO написа:Аз не знам за кой двигател и се пита де, но на jtd-то и на картера е вътрешен шестограм.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар