Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помпане гуми Пунто 1.7TD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помпане гуми Пунто 1.7TD

Моля колегите с този автомобил и каращи със 165/65/14 да кажат колко си помпат гумите. Аз от разни каталози и autodata и т.н. нищо не мога да разбера(дават някакъв голям диапазон). В момента ми са 2.2 предните и изглеждат като мекици, пък колата си вози твърдо. Как ги помпите вие?
    Fiat Punto 1.7TD

Моите са на 2,4 и изглеждат нормално. Друг е въпроса ти къде си ги помпил и колко точно показва барометъра(или там каквото е). Веднъж си ги помпих на ОМВ с тези преносимите хуйни и после се оказа че едната задна съм я наблъскал над 3 Атм. а там показваше 2.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      Моите са на 2,4 и изглеждат нормално. Друг е въпроса ти къде си ги помпил и колко точно показва барометъра(или там каквото е). Веднъж си ги помпих на ОМВ с тези преносимите хуйни и после се оказа че едната задна съм я наблъскал над 3 Атм. а там показваше 2.
      Ти за Пунто 1.7 ТД с размера гуми, който посочвам ли говориш или по принцип?
      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Аз имам ръководството,само че на италиянски и за максимален товар е посочено 2.2,ама и аз на толкова си ги правя щот предните изглеждат меки.П.С:мойта не е дизел ама е със същия размер гуми

Коментар

rusee написа:
          Аз имам ръководството,само че на италиянски и за максимален товар е посочено 2.2,ама и аз на толкова си ги правя щот предните изглеждат меки.П.С:мойта не е дизел ама е със същия размер гуми
          Твоята кола е с около 180кг. по лека от моята заради двигателя, така че би трябвало 2.2 да е нормално при мен без товар. Но колегата по-горе дето беше казал за скапаните машинки за помпене по бензиностанциите е абсолютно прав. Сега си мерих гумите едната е 1.8 а другата 2.1 - това отпред а вчера ги помпих на OMV до 2.2. Може и нещо винтила на едната да е проблемен(дано да не е пукната). Ще видя дали ще ми спадне още иначе гумите са чисто нови.
          Fiat Punto 1.7TD

Коментар

аз сам с пунто 2001 година и моите са 165/65 14 и сам ги направи 2.0 или 2.1 и си вози нормално иначе по моита книшка ги дават макс 2.2 така че може да свалиш малко ако искаш а че стоят като баници са си така
            Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Re: Помпане гуми Пунто 1.7TD

bogidar написа:
              Моля колегите с този автомобил и каращи със 165/65/14 да кажат колко си помпат гумите. Аз от разни каталози и autodata и т.н. нищо не мога да разбера(дават някакъв голям диапазон). В момента ми са 2.2 предните и изглеждат като мекици, пък колата си вози твърдо. Как ги помпите вие?
              Колега,аз мойте 185/60/14 съм ги напомпил на 2.3 (по предписание) и ми изглеждат също меки (само предните).Не знам.Обаче си вози екстра. Според мен си карай без да се притесняваш.Ако пък искаш вземи един барометър по-точничък и ги измери.То не се знае по бензиностанциите и гумаджииниците колко са им верни уредите.

Коментар

2.1-2.2 отпред и 2.2 отзад и зима и лете
                Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

някъде бях чел за Пунто препоръчително налягане на гумите и беше за предните 2.06 и задни 1,96... аз карам с 2.1 предни и 2.0 задни.... 165/65 R 13
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                  X