Значи маслото на хидравликата ми е с сиво- черен цвят, а трябва да е червено доколкото знамНаложително ли е да го сменям, В смисъл ако не го сменя веднага нанася ли поражения по помпата или рейката?Какво хидравлично масло е добре да купя за Браво 1.6 16v?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло за хидравликата на волана
Collapse
X
-
Аз като изсмуках това от резервоара, налях новото, палнах и същата работа на цвят, но по рядко някак си. И да промиеш системата, мисля , че пак така ще стане, а е добре да го смениш все пак, защото сигурно си е свършило работата . Аз си сложих Приста, но ще го сменя с Dextron 2 , защото не е от най-добрите (пристата)Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
-
PASSARELLA написа:Точно 1 ден след като го налееш е същото. 3 кола имам и все така става. По принцип някой, някъде беше обяснил как да се промие системата, но аз лично не съм го правил и проблем не съм имал, така че ако си го сменял скоро - не го мисли.Иначе аз ти препоръчвам Repsol или Exxon
Коментар
-
www.repsol-bulgaria.comТам имаш всякаква информация + цени. Магазина се намира зад хотел Плиска.Например:Хидравлично масло14 RP MOTO HORQUILLAS 15W30 Нисковискозитетно масло за амортисьори и мотовилки CP-1/2 0,5 24 45 7 RP MOTO HORQUILLAS 10W20 CP-1/2 0,5 24 45 7и двете са ти по 7 лева литър от фирмения магазин.
Коментар
-
Re: Масло за хидравликата на волана
butaloto написа:Значи маслото на хидравликата ми е с сиво- черен цвят, а трябва да е червено доколкото знамНаложително ли е да го сменям, В смисъл ако не го сменя веднага нанася ли поражения по помпата или рейката?Какво хидравлично масло е добре да купя за Браво 1.6 16v?Space Star 1.9 DID
Коментар
-
u_bo
Roko написа:Щом е с такъв цвят сменяй задължително! Но преди това промивка на системата.Хидравличното масло се сменя на около 60 000 км (зависи и от производителя де).Как става смянята, прочети темата в раздела "Често задавани..." - обяснено е подробно!Какво масло ше си избререш - ти решаваш. Аз налях Valvolilinе ATF Type D. Важното е да отговаря по спецификация на Dextron II D, т.е. това са масла за автомат. скоростни кутии!Системата събира около 0.800 - 0.900 мл., като за добра промивка вземи още 1 л и промий с нея (така няма да се появи проблема на колегата, които казва че 3 пъти е сменял и пак е черно!).
Коментар
-
Смяната на това масло е доста пипкава работа и малко майстори биха се хванали, за това трява сам да си промиеш системата. На някои коли има пробка на рейката и е сладка работа, ама тук трява да откачиш маркуча който е към рейката и да се промива няколко пъти и най-добре първо с нафта, после и цялата система се промива веднъж с масло. Цялата работа ще ти отнеме доста време и нерви, на 1,6 не знам, но на 1,8 няма никакво място в коша и много трудно се стига до рейката. В крайна сметка като работи карай и не се занимавай!--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
u_bo
van_dal написа:Смяната на това масло е доста пипкава работа и малко майстори биха се хванали, за това трява сам да си промиеш системата. На някои коли има пробка на рейката и е сладка работа, ама тук трява да откачиш маркуча който е към рейката и да се промива няколко пъти и най-добре първо с нафта, после и цялата система се промива веднъж с масло. Цялата работа ще ти отнеме доста време и нерви, на 1,6 не знам, но на 1,8 няма никакво място в коша и много трудно се стига до рейката. В крайна сметка като работи карай и не се занимавай!
Коментар
-
u_bo написа:Roko написа:Щом е с такъв цвят сменяй задължително! Но преди това промивка на системата.Хидравличното масло се сменя на около 60 000 км (зависи и от производителя де).Как става смянята, прочети темата в раздела "Често задавани..." - обяснено е подробно!Какво масло ше си избререш - ти решаваш. Аз налях Valvolilinе ATF Type D. Важното е да отговаря по спецификация на Dextron II D, т.е. това са масла за автомат. скоростни кутии!Системата събира около 0.800 - 0.900 мл., като за добра промивка вземи още 1 л и промий с нея (така няма да се появи проблема на колегата, които казва че 3 пъти е сменял и пак е черно!).
Коментар
-
човека който ми сменя маслото каза че си взел някакво, не му помня марката за 18лв литъра и каза че за неговата кола ( не фиат) имало много голяма разлика и управлението станало много по лесно аз лично смятам да направя процедурата със смяната с едно маркуче тънко и колкото се може повече да изкарам на няколко пъти с промивка. В някоя тема четох , че ако се разглоби рейката има опасност да се скъса резбата или нещо такова и ако не го правиш сам може да ти прецакат цялата хидравлика. Тъй като немога сам, с маркучето и такаRenault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар