Както някои вече знаят си купих катастрофирал Фиат Типо 1.1 карбуратор дето си търся части за него.Та има някакъв проблем в скоростите. 1,3,5 ги няма. Лоста не може да влезне в тях. 2,4,R нямат проблеми.Някой може ли да ме насочи към евентуалните причини за този проблем и как мога да ги остраня. Да допълня: автомобила не е каран повече от година и половина Също така ако можете да ми кажете и как да си сменя топчето на скоростния лост заедно с кожуха... Всички кожеси са различни от тоя и не виждам как да го хвана. На това Типо му е откачена топката от лоста, но на другото ми Типо не е и не мога да я извадя. Не веднъж съм я мъчил
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блокирали скорости
Collapse
X
-
Механизма за превключване на предавките е малко сложничък! Наскоро брат му на колегата Niki Sixx имаше такъв проблем, оказа се, че механизма е блокирал на осичката на рейката! Поствам две снимки и там където механизмите трябва да се движат свободно са оградени с червено! Предполагам, че там е проблема!
Коментар
-
Движат се, но са целите в ръжда. Те влизат 1,3,5 но лоста не се задържа в тях. Т.е. връща се на изключена от скорост и сега като ги пробвах ми се стори че 2,4,R са много къси като растояние... но това ще се види като я изкарам и да видя в движение кое влиза и кое неFiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
Във всеки звяр се крие капка милост. Във мен я няма - значи звяр не съм
Коментар
-
Тони_Казичане написа:Движат се, но са целите в ръжда. Те влизат 1,3,5 но лоста не се задържа в тях. Т.е. връща се на изключена от скорост и сега като ги пробвах ми се стори че 2,4,R са много къси като растояние... но това ще се види като я изкарам и да видя в движение кое влиза и кое неA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Левия рог на колата вероятно е деформиран от катастррофата! На него се държи скоростната кутия посредством тампон! Ако е мръднал малко е възможно да прави мизериите!За нещастие съм на 500 км от тебе и немога да погледна колата! Но за да съм полезен, трябва някакси да ми асистираш! Все пак искам да си убеден, че тоя механизъм се движи леко около двете си осички, които съм посочил на снимката! Хвани механизма и на ръка пробвай да превключваш скоростите! При това положение двигателя прави ли опити да се измества! Сега поствам една снимка! Това е рейката! На нея има запресована ос, около която трябва механизма да се движи абсолютно леко!
Коментар
-
Уж се движи свободно навсякъде. Не ми се вижда да са криви щангите на скоростите. Лявата греда е мръднала с няколко сантима на вън. Предполагам че и дясната е избягала с около сантим два на вътреFiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
Коментар
-
Още не съм я дойзпънал колата но вече я карам из квартала и в началото трябваше да държа лоста на 1, 3, 5 а сега може като ги вкарам да не държа лоста, но натисна ли леко амбиажа и веднага изхвърля лоста на изключенаFiat Bravo '96 1.4 12v- 2.0 20V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар