Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям проблем с Фиат Брава..моля за отговор от опитни хора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Голям проблем с Фиат Брава..моля за отговор от опитни хора

Значи на 18 год. съм и преди 4 месеца си купих брава..значи нямаше и нищо дълго време, но изведнъж почна да дава много проблеми, значи колата е 1.6 бензнин 16V. Проблът е там, че водата почна много бързо да се губи.А може би още по лошото е, че от никъде не изтича вода..Просто отива някъде по колата....

Пуши ли от ауспуха?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

h1

stanleyhacker написа:
      Пуши ли от ауспуха?
      emi ne sym zaglejdal ama ba6ta mi mi be6e kazal 4e nqkoi pat isfarlq voda ot tam..A mnenieto ti za garnityrata? kolko li 6e mi izlezne smenqvane na garnityra?Модерирано.Писането на кирилица е задължително.Модераторски екип на fiat-bg.org.

Коментар

Re: Голям проблем с ФИат брава..моля за отговор от опитни хо

Koлега, ако се губи интензивно охлад.течност и не се вижда от къде изтича проблема е известен.Тече ти радиаторчето на парното и течноста е под мокета на пода на коплата.Това не е най лошото. По-лошо е, че ако имаш еърбег централата му е точно под това радиаторче и от теча заминава и тя. Свети ли ти ламбата на еърбега на таблото, ако имаш такъв.Ако нямаш еърбег - само ново радиаторче и си готов.

Коментар

Аз пък не бих бил толкова категоричен.Антифриза може и да изчезва през ауспуха, а както е казал човека - има такъв момент.Залагам на издухана гарнитура.
          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
          Punto М2 1.2 SX 2000г.
          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Ако антифриза изчезва през ауспуха, трябва от ауспуха да му излиза бял пушек наситен с водни пари.Това което споменава е кондензат, който го имат всички коли докато се загрее изпускателната система. За подобно нещо колегата не е споменавал.

Коментар

Симптомите на издухана гарнитура са доста..Колегата явно много не се е заглеждал в колата, ако съдя по писанията му...разбира се, че е възможно да е радиатора на парното, но..все пак човека не е дал достатъчно информация.
              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
              Punto М2 1.2 SX 2000г.
              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
                Симптомите на издухана гарнитура са доста..Колегата явно много не се е заглеждал в колата, ако съдя по писанията му...разбира се, че е възможно да е радиатора на парното, но..все пак човека не е дал достатъчно информация.
                То дано не е, че ... солено ще му излезе и откъм време и пари ..
                Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

B1keP_B0y написа:
                  Neosi написа:
                  То дано не е, че ... солено ще му излезе и откъм време и пари ..
                  Доста пари....
                  Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                  Punto М2 1.2 SX 2000г.
                  МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Не е гаранция че птрябва да има пушек от ауспуха.Ако гарнитурата е пробила съвсем малко може нищо да не се усети.Но все пак провери си и мокета.
                    Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

Има ли я специфичната миризма на антифриз?Като пуснеш парно или при мотора.Има ли климатик ...може да е между двата радиатора и затова не го виждаш
                      tipo 1.4
                      tempra 1.8i.sw
                      brava 1.6 16v
                      kappa 2.0 20v

Коментар

Колега за колко време ти губи течноста? Ако е гарнитура ще е доста бързо.Ако е от парното и тече малко може и да не намокри мокета а просо да се изпарява.

Браво 1,6 16V

Коментар

на мене ми изпарява от капачката незнам защо ала си изпарява капачката е добра ала знам ли също така под шофиорското место е влажно ако ми е от това радиаторче как да го оправя и каде се намира.
                          1.6 16v 96 г. 103 hp.
                          България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
                          Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

На мен също ми губеше антифриз от капачката, смених я с нова и се оправи.4лв. е чисто нова.
                            Ex Fiat 126P
                            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS
                            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

metropolix написа:
                              на мене ми изпарява от капачката незнам защо ала си изпарява капачката е добра ала знам ли също така под шофиорското место е влажно ако ми е от това радиаторче как да го оправя и каде се намира.
                              с радиатора на парното е зле работата,за майстор си е
                              tipo 1.4
                              tempra 1.8i.sw
                              brava 1.6 16v
                              kappa 2.0 20v

Коментар

Working...
                              X