Днеска налях едно масло което го имат във сервиза където работя , мисля че беше тотал минерално - слагат го за турбо дизел и на DCI моторите на рено пичовете ми казаха че било много хубаво и полу синтетика , единият ми каза че е май 5w30 ама май и той незнае може ли да ми се прецака нещо ако не е точно за моя мотор 1,9 ТД 96 година ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мога ли да прецакам нещо ако маслото не е каквото трябва ?
Collapse
X
-
Re: Мога ли да прецакам нещо ако маслото не е каквото трябва
komshiqta написа:Днеска налях едно масло което го имат във сервиза където работя , мисля че беше тотал минерално - слагат го за турбо дизел и на DCI моторите на рено пичовете ми казаха че било много хубаво и полу синтетика , единият ми каза че е май 5w30 ама май и той незнае може ли да ми се прецака нещо ако не е точно за моя мотор 1,9 ТД 96 година ?Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Какво толкова му се шашкаш? След като е практика това масло да се сипва в посочените от теб модели, и няма проблем? Карай си колата и не се коркай за глупости. Ще сменяваш масло на 500км...? Ще ти издам една малка "тайна" - в много от сервизите, собствениците и работниците там използват повторно източено масло от клиенти за личните си автомобили, когато знаят реалните километри и познават параноята на собственика Защо ли?
Коментар
-
Rokambol написа:Ще ти издам една малка "тайна" - в много от сервизите, собствениците и работниците там използват повторно източено масло от клиенти за личните си автомобили, когато знаят реалните километри и познават параноята на собственика Защо ли?Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
Neosi написа:Rokambol написа:Ще ти издам една малка "тайна" - в много от сервизите, собствениците и работниците там използват повторно източено масло от клиенти за личните си автомобили, когато знаят реалните километри и познават параноята на собственика Защо ли?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
ако маслото е по-рядко и двг е износен има проблеми, защото първо пада компресията от рядкото масло, което не уплътнява добре, второ го гори, цапа свещи. ако е по-гъсто пък скача компресията, но старта е по-труден зимата.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
GTipo написа:Neosi написа:Rokambol написа:Ще ти издам една малка "тайна" - в много от сервизите, собствениците и работниците там използват повторно източено масло от клиенти за личните си автомобили, когато знаят реалните километри и познават параноята на собственика Защо ли?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
хм, 5W30 при по високи натоварвания (температури), май няма да смазва особено. аз лично не бих сложил на браво/брава масло с по-нисък вискозитет от 40!"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
разлика във вървежа няма , върви си както си върви , за разхода незнам мисля че се вдига малко но в неделя като допълня ще се разбере незнам може би аз си внушавам някакви работи н омай чувам едно като виене от двигателя , в смисъл то го има от около 2-3 месеца все едно валовете вътре ?! не съм се заслушвал преди ..... и едно като плякане от вакум помпата за спирачките ...... немога да разбера какво става ама колата си върви нормално и нямам никакви проблеми - сега реших да е карам докато нещо наистина не се прецака и да не барам нищо понеже къв съм майстор а и тука за какви суми става въпрос за поправка не искам да барам нищо дразни ме , чопка ме но щом работи сега не искам да го барам поне докато съм тука
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар