Естествено става въпрос за хората каращи автомобили подминали X00 000км. Темата за и против е разисквана доста но не си спомням да имаше анкета, която да обобщи мненията.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Махнахте ли си катализатора?
Collapse
X
-
ами аз мисля да го махна защото:1. вече е доста задръстен (от което се губи мощност и се покачва разхода на гориво)2. в българия никои не гледа имаш ли катализатор или нямаш3. и без другото не ми го признават в данъчното защото колата била над 100 коня4. от него могат да се избият около 100 лвFIAT ili FERRARI se tam
FIAT UNO 1.0 i.e fire 45 h/p
FIAT BRAVO 1.6 16v 103 h/p
FIAT BRAVO II 1.9 multijet 16v 150 h/p
-
Аз определено се набутах по начин който не пожелавам на никого. Първо катализатора работеше - от ауспуха не миришеше на нищо - на нещо като изкуствен дим в дискотека. Второ не беше задръстен, а само имаше да се позакърпят няколко дупки. И трето не на последно място не знаех че трябва да ми дадат пари за него. Мина ми през акъла да си го взема, но като се сетих че няма къде да го държа и го оставих на майстора.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Мислех си за това да махам катализатора,но в крайна сметка евентуалната печалба в мошност не си заслужава.Зада се постигнат добри резултати,трябва да се преработи цялата генерация,а не само този детайл.Всичко е въпрос на личен избор,но колкото и егоистично да гледаме на нещата ще дойде момента,когато ще се търсят катализатори МАСОВО!п.п. Съвет към колегите,които са решили да си махат катализатора,ако не е запушен НЕ го "подарявайте" на сервиза в който го премахвате.Запазете си го,щото може да ви потрябва! А дори и запушен,си мисля че ще има опция да се подменят на принципа пълно за празно с минимално доплащане!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
100% съм съгласен с колегата Jimi, защото всяка година се въвеждат нови, по-строги норми за изгорелите газове и ще дойде момент в който ще трявява да слагаме катализатори на колите. Моят е премахнат от предишния собственик, но имам един от рено 19, супер запазен и мисля да го слагам, най-малкото този зад мен в задръстването няма да се задушава от моята кола, ако всички направят така София например ще може да се вижда от Витоша. Миналата седмица, между другото, минах преглед, та показанията бяха 5 пъти над нормата, но в СБА ме пуснаха, още на следващия ден си смених ламбда сондата, понеже беше сдала и се надявам вече да е по-малко.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
А бе хора аз го махнах и сега дилемата е дали да го продам и дали ще мога да мина ГТП без негоPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Има много добра препрадка в другата тема "катализатор" !!!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
kiler_4o написа:а ние хората с 2 ламбда сонди какво правим в случая ?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар