Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за мазилото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново за мазилото

Знам, че много е дискутирано по тази тема, но все пак... Дойде време за смята на маслото и то още преди сто км. Досега съм карал само с Valvoline Max Life и веднъж сложих Mobil 1, но многа по-доволен бях от първото. Сега съм се навил да турна Shell Helix Gas, което уж било специално разработено за пропан-бутан. Така, че въпросите са ми: 1. Някой карал ли е с такова и ако да - дали ми го препоръчва и на мен?2. Дайте алтернатива и за други такива мазила "разработени" за газП.С. Забравих да допълня, че карам предимно на газ.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Аз до сега карам с Castrol Magnatec и нямам забележки единствено цената е малко "солена". Между другото видях, че Selenia също имат масло за коли на газ. Предполагам, че ще излезе по-ефтино Някъде из форума бях чел, че Selenia са си оправили качеството на маслата.
    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

алфата я караме само със селения в някакви железни тубички и съм много доволен,а типото си го карам с елф 10в40 наливно и от него съм доволеназ бих си сипал от двете марки които си посочил валволина и с него съм карал и нямах ядове,ама се преебах и сипах некво лукойлско и тракат ли клапани,докато загрее е като дизел

Коментар

тези разработки за газ за мен са молко бошлав , в смисъл че надали е по- добро само ни замотват да си даваме парите . мен вчера ми се появи проблема с маслото , и ще го сменям принудително, малко повече натоварих двигателя на един пат със завои дълъг 60-70 км и маслото стана като вода , и на ниски обороти присветва лампата. та решил съм да сложа някаква полусинтетика , най - вароятно валволайн похфалиха ми го.

Коментар

Колеги аз 3 години карах пунтото с масло VS Gas на Selenia, с което в момента е и бравото на жена ми. Не съм експерт, но това масло ми го препоръча един италианец, Густаво, който е собственик на ИталБулком (италианската автокъща в Плевен). Не съм имал никакви проблеми до момента. В София се продава в магазина на Стамболийски.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Хайде де, никой ли не е карал с Shell Helix Gas направо почвам да се замислям да си сложа от досегашното, щом никой нищо не казва за него.Пък цената на Шел е съвсем приемлива - само 31.99 лв. а не цели 32.00 лв

Коментар

unoto написа:
              тези разработки за газ за мен са молко бошлав , в смисъл че надали е по- добро само ни замотват да си даваме парите . мен вчера ми се появи проблема с маслото , и ще го сменям принудително, малко повече натоварих двигателя на един пат със завои дълъг 60-70 км и маслото стана като вода , и на ниски обороти присветва лампата. та решил съм да сложа някаква полусинтетика , най - вароятно валволайн похфалиха ми го.
              Не съм съвсем съгласен с това защото разлика в цената на маслото за бензин и за газ - няма никаква.

Коментар

баща ми от 4 години кара само с Шел и е доволен (не Gas обаче, но не мисля че има голяма разлика)иначе не съм чувал човек доволен от маслата на Шел, не вярвам да са толкова злеSelenia имат масло за автомобили с АГУ, както е казано по-горе
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                  ...иначе не съм чувал човек доволен от маслата на Шел...
                  Човече ти направо ме отказваш от туй мазило...Имаш ли някакви аргументи освен горните

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    sev написа:
                    Човече ти направо ме отказваш от туй мазило...Имаш ли някакви аргументи освен горните
                    абе братле що експериментираш ами не си сложиш нещо от което си доволен и нямаш ядове да не стане после да си блъскаш главата а между другото и аз не съм чул кой знае колко добри думи за шела но може би хората се наплашиха от червения шел едно време и затова сега ги е страх ама знам ли аз бих заложил на нещо изпитано досега
                    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Отново за мазилото

kiro_of_the_day написа:
                      Знам, че много е дискутирано по тази тема, но все пак... Дойде време за смята на маслото и то още преди сто км. Досега съм карал само с Valvoline Max Life и веднъж сложих Mobil 1, но многа по-доволен бях от първото. Сега съм се навил да турна Shell Helix Gas, което уж било специално разработено за пропан-бутан. Така, че въпросите са ми: 1. Някой карал ли е с такова и ако да - дали ми го препоръчва и на мен?2. Дайте алтернатива и за други такива мазила "разработени" за газ
                      Има такова масло специално за газ, на магнезиева основа,френско е и марката му е YACCO.YACCO е нещо като ФЕРАРИ,МАЙБАХ и не знам какво още на лубрикантите. Спезиализирана е в производството на свръхкачествени масла за автомобили,индустрията и въздухоплаването.Това беше добрата новина, лошата е ,че вече 1-2 години не съм го срещал на пазара.Преди го купувах от Пловдив и Велинград.Синтетичните и полусинтетичните формули бяха в метална опаковка.5 литра полусинтетика бяха около 80 лв, но това не е пречка за човек влюбен в колата си Изобщо мисля, че всяко масло под 10лв литъра трябва да буди съмнение и да бъде избягвано.За съжаление имаме много голям внос на масла от Русия и Турция,а там ментетата са страшни.Премерно четох,че по-голямата част от минералните и полусинтетичните ELF-ове са внос от Русия и го допускам напълно, като му знам цената.Е за това тракат клапани,става на боза и други мизерии при по-натоварени режими на мотора.За това си слагай СЕЛЕНИЯ да е мирен мотора и главата ти! :D
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

До сега използвах Кастрол Магнатек (с изключени на оригиналното масло с което купих колата на 7км пробег), като го сменям на 10-11 хил. километра. Моите отзиви са много добри, компресият след 100 000 км е същата както първоначално. Не знам до колко може да е вярно твърдението за това масло, че в него има магнитен полимер, който кара частиците от маслото да зелепват за цилиндъра, докато е още студен двигателя като го предпазват от износване в началния момент след стартиране (щото от физиката не си спомням да имаше такива магнитни тела, но това е друга тема). недостатък е високата му цена и мисля че не беше подходящо за износени двигатели поради вискозитет.
                        Брава 1.6 16V ELX
                        Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          sev написа:
                          според мен много от хората просто така си говорят, защото някога си са чули нещо лошо за Шелвсе пак колата ми е италианска и Selenia Gold е малко по-скъпо от Shell Helix Plusа варианта за газ е Shell Helix Super, което не е подходящо за по-новите модели на FIAT
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Сложих си от въпросното масло (виж първи пост) и като му дойде времето ще докладвам. Пиша горният ред, защото така и никой не каза, че е ползвал такова - сигурно съм първият във форума. Е аз пък експериментирах, дано да е за добро...

Коментар

Здравей !Не съм експерт, но като че ли не е добра идеята да сменяш непрекъснато маслата.Избираш едно и ползваш само него. И още - ако колицата ти е на повечко години -насочи се към минерално масло, а не синтетика или полусинтетика. Аз лично ползвамАрал Еластик, минерално. Нямам проблем, не го гори, не ми се налага да доливам междудвете последователни смени на маслото.Поздрави, Б. Борисов
                              Fiat Tipo 1.6 AGT

Коментар

Working...
                              X