Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При рязък завой надясно ми гасне ... :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При рязък завой надясно ми гасне ... :)

Голем майтап, колеги!Като завия рязко надясно с по-висока скорост и колата изгасва. Колата е от подписа, има АГУ Tartarini слагана в Италия. На какво може да се дължи?ПП Сега се сещам че гасне и на наклон като съм със висока скорост и тръгна да спирам рязко....
    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
    Engine Stamp: 176B9.000
    Version Code: 176BV
    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Само на газ ли го прави?
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Погледни тази тема... да не е нощо подобно?!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E7%E0%E2%EE%E9
      Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
      --- в сърцето завинаги... ---
      Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

На газ му го прави 100% Не карай бързо в остри завой на газ - тва е спасението
        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Re: При рязък завой надясно ми гасне ...

easylife написа:
          Голем майтап, колеги!Като завия рязко надясно с по-висока скорост и колата изгасва. Колата е от подписа, има АГУ Tartarini слагана в Италия. На какво може да се дължи?ПП Сега се сещам че гасне и на наклон като съм със висока скорост и тръгна да спирам рязко....
          Промени монтажа на изпарителя .Направи го наклонен на около 60-65 градуса.На мембраната е монтирано едно магнитче което е отслабнало и му действат енерционните сили при завой.Това се оправя най-добре с един нов изпарител защото ядовете сега ти почват.Ако си решил да даваш пари по майстори бъди сигурен нищо несе получава защото иска оригинална мембрана която се намира трудно.Този изпарител трябва или да е на много години или много километри . Моя съвет е купи си нов изпарител вземи един БРС изпарител и продължаваш да караш без проблем излиза по-евтино от ходене по майстори и мъки.Нека да се включи и някой друг колега да си каже мнението , един приятел имаше този проблем побърка се от съвети на майстори и накрая купи нов :D Накланянето на изпарителя решава проблема частично.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Re: При рязък завой надясно ми гасне ...

Пичое и при мен е таи като се движа с над 80 и мина на свободна и гасне ако сам кам 60-70 няма проблем , а за завоите като завиваш лампичката вероятно ти светка че нямаш масло ... аз я натъпкал яко с масло и не ми праи проблеми ама минали на свободна кам 100 или 120 до 80 си гасне... инач на бенз нямам проблеми.Межо другото изпарителя и цялата газова ми са чисто нови... LAVATO ...
            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

atanas71 това за изпарителя го разбрах. Сега ме е яд, че като ходих да чистя изпарител тоз ми предложи направо нов за 135 лв. - трябваше да се нявия Fiat_Punto11 - мене не ми светва лампата на маслото. Даже хич не ми свети в момента ама тва е друга тема.
              Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
              MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
              Engine Stamp: 176B9.000
              Version Code: 176BV
              Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

easylife написа:
                atanas71 това за изпарителя го разбрах. Сега ме е яд, че като ходих да чистя изпарител тоз ми предложи направо нов за 135 лв. - трябваше да се нявия Fiat_Punto11 - мене не ми светва лампата на маслото. Даже хич не ми свети в момента ама тва е друга тема.
                Купувай нов и нему мисли.Незнам към какво си се насочил но за мен лично марката е БРС.Не си струва да ходиш по майстори които ще те къпат със сладка вода :D че могат да го оправят.Съвет , отиди в сервиз от който да купиш и дати монтират новия изпарител и задължително с гаранция ще ти излезе по скъпо от колкото ти сам да си го монтираш но трудно ще го настроиш пък и в повечето случаи отпада гаранцията.Успех.
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Обърнете си въздухувода, от който смуче въздух да не е с/у посоката на движение. Като е с/у вятъра при изключване гасне, защото от високата скорост влиза малко под по-високо налягане и обеднява сместа. Но и смяна поне на мембрани също е добре да се направи. Излиза около 65 лв ако не се лъжа труда със закупуването ако я правят в сервиз.
                  www.CarProfi-BG.com
                  Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                  Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                  Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Както казах вече проблема ти е от центробежното движение на мембраната или е отслабнало магнитчето или пружинката.Ако изпарителя ти е поставен по посока на движение на колата , а той явно е така щом колата ти гасне в завои на дясно , промени монтажа на изпарителя от вертикално положение го наклони към десния калник 60-70 градуса и проблема ще се реши времено.

Коментар

Working...
                    X