Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за амортисьорчетата на задния капак на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз си мисля,че "амортесьора" ако е здрав няма никакво значение на къде ще е обърнат цилиндъра му!Единственото ограничение може да идва от това дали има място при сгънато положение, а също когато цилиндъра е закрепен към вратата може да затруднява отварянето и поради по-голямото си тегло спрямо буталото /говоря по принцип,вероятно разликата е много малка, зада е от значение/!
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

На моето браво също не са като на снимката а обратно, т.е цилиндрите са отгоре.
      Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г

Коментар

Май съм направил грешка мойте са наобратоно от на снимката т.е цилиндарчетата са от горе сега се загледах.
        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Имаме познали в анкетата - когато цилиндрите са нагоре при отворен капак, когато той се затвори се обръщат надоле ... и обратно Пффф.. няма значение посоката...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            Имаме познали в анкетата - когато цилиндрите са нагоре при отворен капак, когато той се затвори се обръщат надоле ... и обратно Пффф.. няма значение посоката...
            Обръщат се ама не и при Браво
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Делтата нямаше изобщо амортесьорчета, и като й купих и аз се зачудих как да ги сложа. Единствения ми критерий беше дали ще се затваря нормално капака, т.е. да не пречат някак си.Видях и на няколко други коли, на всички цилиндърчето беше отгоре (т.е. хванато за капака), и аз така монтирах моите.На Дедрата също цилиндърчетата са хванати за капака.Иначе няма АБСОЛЮТНО никакво значение как са монтирани. Ако ще текат, то текат защото са си заминали. Цилиндърчето е под налягане, и както и да е сложено, ако има пропуск (т.е. изтървали уплътнения), ще тече. Изтичането се определя само от разлиакта в наляганията. Искам да кажа, че и нагоре да е обърнато, пак ще тече (представете си една спринцовка обърната нагоре - като й създадеш налягане с натискане на буталцето, въпреки че е нагоре тя пръска).

Коментар

Working...
              X