Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги, направих голяма дивотия...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, направих голяма дивотия...

Преди малко дообезвъздушавах пунтото (от подписа).В момента, в който се опитах да затегна пробката, която е на маркучите за парното..направо врътката ми остана в ръката - счупи се ма...ка й и от там тече антифриз!!!Ами сега?! Къде да търся такава пробка? Как се сменя? В нея влизат четири маркуча...реве ми се!Много ви моля за помощ! Спешно! Благодаря ви.
    Brava 1.6 16v ELX 2001г.
    Punto М2 1.2 SX 2000г.
    МРАЗЯ НАП!!!

Споко пък ти я навии един болт 6 милиметра обикновенна резба мисля е и си бетон.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Споко пък ти я навии един болт 6 милиметра обикновенна резба мисля е и си бетон.
      Мислиш ли? Лошото е, че немога да извадя онова, което остана вътре...с какво ли не пробвах!Ако е така - жив да си братко. Има ли смисъл да търся и купувам нова?
      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
      Punto М2 1.2 SX 2000г.
      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
        Tornado написа:
        Мислиш ли? Лошото е, че немога да извадя онова, което остана вътре...с какво ли не пробвах!Ако е така - жив да си братко. Има ли смисъл да търся и купувам нова?
        Ако не можеш да я извадиш навивай да падне вътре то нали е пластмаса.?
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

От пластмаса е...ама така се счупи, че нито навътре - нито на вън. Просто няма с какво да го хвана...
          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
          Punto М2 1.2 SX 2000г.
          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Нееее не навивай...аз мисля че трябва да направиш всичко възможно да измъкнеш остатъка,а болт 6мм е временно решение щото според мен ще корозира/е не съм сигурен за тва,нали е антифриз все пак/!!!Взимаш една дрелка,по възможност ръчна и с много тънка и остра бургийка дупчиш,след това навиваш рапидка и като се навие/по твоя преценка,леко кривиш рапитката и по обратниа път докато изкараш тая гат!Успех!!!
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
              Нееее не навивай...аз мисля че трябва да направиш всичко възможно да измъкнеш остатъка,а болт 6мм е временно решение щото според мен ще корозира/е не съм сигурен за тва,нали е антифриз все пак/!!!Взимаш една дрелка,по възможност ръчна и с много тънка и остра бургийка дупчиш,след това навиваш рапидка и като се навие/по твоя преценка,леко кривиш рапитката и по обратниа път докато изкараш тая гат!Успех!!!
              Това е ясно колега..просто мястото е крайно неудобно, ама после нещо трябва да се навие там?
              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
              Punto М2 1.2 SX 2000г.
              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Jimy написа:
                ами ще стане много по лесно с една капка каноколит е едно парченце пластмаса или някакво друго лепило каквото и да е. при мен на браво е ситна резба ако не ме лъже паметта.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Точно за тва говоря за рапитка,щото канаколита може да хване и тва дето не трябва!!!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Каноконлита няма да хване - там тече антифриз.
                    Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                    Punto М2 1.2 SX 2000г.
                    МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
                      имах предвид да изкараш парчето разбира се
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        Neosi написа:
                        Не те разбрах? Това парче трябва да го извадя...ама се чудя има ли смисъл утре да търся нова пробка?
                        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                        Punto М2 1.2 SX 2000г.
                        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Виж дали резбата на един обикновен болт е същата с тази на пробката! Ако са различни и болта влиза трудно, по-добре изчакай докато си намериш оригинална пробка! Останалата част извади на всяка цена, идеята да я набуташ навътре отределено не е добра!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Neosi написа:
                            pakumba написа:
                            Neosi написа:
                            Не те разбрах? Това парче трябва да го извадя...ама се чудя има ли смисъл утре да търся нова пробка?
                            вземи една отверка или нещо друго, сложи му една капка лепило някакво и го сложи на счупеното в маркуча и като залепне го развий. ако не е нещо затегнало ще излезе. а наи добре свали маркуча, ако е с оригиналнио скоби е зор и си извади парченцето или просто си купи един друг маркуч. знам един магазин на симеон само за маркучи и някви изчанчени сеъдинения, може би и да има с пробка. а в крайна сметка да спасиш положението може да сложиш маркуч без пробка за известно време
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Днес поразпитах за пробка по всички известни магазини - никъде няма, остава да потърся единствено при италианеца.
                              Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                              Punto М2 1.2 SX 2000г.
                              МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Working...
                              X