Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за Fiat Linea

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Аз съм карал Линеята на Авео, която е с дизелов мултиджет двигател (90 к.с. и въртящ момент 200 Нм) и е доста тромава в ниските обороти. Прилично върви като се развърти мотора, но в началото е доста мудна.Същото купе с бензиновия двигател (77 к.с. и въртящ момент 115 Нм) би трябвало да е още по-тромаво.Аз никога не съм карал кола под 100 к.с. (с изключение на ПраБаба Жигула), и всичко що е под тази мощност ми се вижда тромаво, може и за това така да си мисля, но...Дори Дедрата е доста мудна, щото е с дълга скоростна кутия (3000 об - 130 км/ч на 5-та) но пък и тъкмо да ме поусмири малко Започна да ми харесва бавното каране Иначе Линеята е много хубава кола, особено за тези пари. Предлага доста екстри и много красив дизайн.
    Ще те опровергая малко за мудноста на Линеята 1.4-77к.с. при ниски обороти.Там нещата стоят така: на 1 и 2-ра предавка е значително пъргава и бързо вдига обороти, но отук на сетне става мудна.Идеална за града.Климатика товари значително мотора, което се отразява на мощноста.(Лични впечатления )

Коментар

Брех много се чудя какво да правя. Страх ме е да не се окаже погрешен избор!
      Motek-cho

Коментар

Motek написа:
        Брех много се чудя какво да правя. Страх ме е да не се окаже погрешен избор!
        Ако си готов да кихнеш още малко има един 120кс.

Коментар

Ако беше малко щях да кихна ама 4000 хич не са малко, иначе знам какво да взема аз :D .
          Motek-cho

Коментар

Re: Питане за Fiat Linea

Stefan Hadjov написа:
            77 конски сили двигател ти гарантира 170 км/час макс.скорост и възможнист да се подържа 150 км/час по магистрала продължително време
            Колега, какво ще рече възможност да поддържа 150 км/ч. продължително време? Колата от подписа е 55 к.с. с 1,1 мотор и е поддържала 2 ч. скорост от 150 км/ч (макс. скорост 155 км/ч 5200 об/мин 5 предавка) и още 2 ч. същата скорост на връщане не мисля че 5000 об/мин са проблем за добре загрял двигател. Иначе според мойте наблюдения оптималният вариант за двигател е 1,6 успех на колегата с избора
            Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

1,4 120 hp t-jet наистина е добро ре6ение за възрастни палавници...о4аква се и 1,6 16в мултжет двигателя да служи на лимузината...въпрос на време е...не е лесна работа автомобилостроенето...step by step ...дет се вика..,
              petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

Колега аз имам точно такава.Колата е с доста добра визия, комфорта ,обурдването са на прилчно ниво,градско повече от 8 не е показвал компа,изванънградско 6.3 с около 120 и климатик.Динамиката обче е много зле,трудно ускорява,при изпреваване на камиони е ужас.А за скорост вдигах 190иначе 130-140 са нормално.Така че ако искаш красив автомобил но не много вървящ вземай а и с тези 2000 лева бонус не се чуди.Аз за мойта намазх застраховката . В общи линии съм доволен от колата близо 5 месеца я имам навартях 8000 км нямам никакви проблеми .Имай в предвид че цвят метлик се доплаща подлакътника отпред също,ако искаш лети джанти 16 са около 450 лв,аларма 290.Надявам се да ти е от полза инфото.Мойта я има в гаража.

Коментар

mb написа:
                  Колега аз имам точно такава.Колата е с доста добра визия, комфорта ,обурдването са на прилчно ниво,градско повече от 8 не е показвал компа,изванънградско 6.3 с около 120 и климатик.Динамиката обче е много зле,трудно ускорява,при изпреваване на камиони е ужас.А за скорост вдигах 190иначе 130-140 са нормално.Така че ако искаш красив автомобил но не много вървящ вземай а и с тези 2000 лева бонус не се чуди.Аз за мойта намазх застраховката . В общи линии съм доволен от колата близо 5 месеца я имам навартях 8000 км нямам никакви проблеми .Имай в предвид че цвят метлик се доплаща подлакътника отпред също,ако искаш лети джанти 16 са около 450 лв,аларма 290.Надявам се да ти е от полза инфото.Мойта я има в гаража.
                  Мерси за мнението ти, определено ще е от полза, може би другата или по другата седмица ще се наканя и ще я купя. Все пак ще се радвам да чуя и други мнения!!!
                  Motek-cho

Коментар

Re: Питане за Fiat Linea

NewUser написа:
                    Stefan Hadjov написа:
                    77 конски сили двигател ти гарантира 170 км/час макс.скорост и възможнист да се подържа 150 км/час по магистрала продължително време
                    Колега, какво ще рече възможност да поддържа 150 км/ч. продължително време? Колата от подписа е 55 к.с. с 1,1 мотор и е поддържала 2 ч. скорост от 150 км/ч (макс. скорост 155 км/ч 5200 об/мин 5 предавка) и още 2 ч. същата скорост на връщане не мисля че 5000 об/мин са проблем за добре загрял двигател. Иначе според мойте наблюдения оптималният вариант за двигател е 1,6 успех на колегата с избора
                    От зад напред по изказването.Много бих искал да обясниш какво значи оптимален вариант при избор на кола.Коли се произвеждат от 50 до 250 к.с. в най различни изпълнения и за всеки куповач избора е оптимален.А може би искаш да кажеш от моя гледна точка.Така по-бива. Второ.Колата на магистрала не може и не бива да се кара продължително време на пълен дросел.Кара се само при изпреварване и стартиране на пълен дросел.В останалото време се кара макс.до 3/4 дросел,което значи,че кола дадена за 170 км/час макс.скорост продължително време/3-4 часа и повече/може да се кара по магистрала до 150 км/час.Това добре е обяснено във всяка книжка по експлоатационна препоръка на фирмите производителки на коли.Твоята кола е дадена за 150 км/час макс.скорост.Това че ти си вдигнал по километраж повече и караш непрекъснато с 150 ,то не значи че това е истина.Може да вдигнеш по километража си и 180.Радвай му се,но не го разправяй.И борд- компютър може да имаш и пак му се радвай.10-15 % грешка на километражите е нормална практика.И даже нарочно го правят.А в отделни случаи и повече.На всичкото отгоре грешката не е линейна и процентите растът със скороста.Говоря за реални скорости ,а не отчетени по скоростомера.

Коментар

Бихте ли ми казали, как стоят нещата със закупуването? Какво друго се заплаща - Каско , данък, ГО и това ли е? До колко време ти се доставя колата и други подробности?Благодаря Ви. :D
                      Motek-cho

Коментар

Motek написа:
                        Бихте ли ми казали, как стоят нещата със закупуването? Какво друго се заплаща - Каско , данък, ГО и това ли е? До колко време ти се доставя колата и други подробности?Благодаря Ви. :D
                        От Ауто Италия ми казаха, че имат и коли на склад с различно оборудване. Трябва да отида само и да видя. Иначе - плаща се всичко, което си изброил, като за нов автомобил - и ГО и Каско и пътен данък, има и едни пакети за регистрация пред КАТ. Друго не се сещам.

Коментар

Махни се с тези смешни Линеи. По мое мнение към момента най-добрият автомобил на Фиат в момента е Гранде Пунто. Цена/качество. Всичко останало е боза. Фиат е като Уиндоус - трябва да се почака поне за един ServicePack за да е читав.

Коментар

PASSARELLA написа:
                            Махни се с тези смешни Линеи. По мое мнение към момента най-добрият автомобил на Фиат в момента е Гранде Пунто. Цена/качество. Всичко останало е боза. Фиат е като Уиндоус - трябва да се почака поне за един ServicePack за да е читав.
                            Колега на Гранде Пунто двигателя е същия 1,4-77 к.с.-бензин.А цената знаеш ли колко е???И какво става с съотношението Цена/качество??А ако имаш в пред вид Мултижета,за цената тогава да не говориме въобще.А той е 75 к.с.А пък за обслужването и резервните части отиваш направо в космоса.Не ги натопвай колегите!!

Коментар

Какво има да го притеснява обслужването и частите на гаранционен автомобил не разбирам!?

Коментар

Еее, айде сега. Линеята е Гранде пунто с багажник и малко повече екстри... Аз лично бих предпочел Линея, въпреки че за момента нямат добри двигатели.Ако наистина си решил да купуваш ФИАТ, аз лично бих ти препоръчал новото Браво. Малко е по-скъпичко, но дето 25, там и 30 бона.Предлагат се с повече двигатели, изработката е италианска все пак.

Коментар

Working...
                                X