Здравейте! Съвсем нов съм във форума и надявам се да стана част от семейството на Фиат.Срещнах преди време на улицата Фиат Линеа, поогледах го отблизо, заинтерсувах се и сега се насочих да си закупя такъв автомобил. Възхитен съм от колата.Имам следното питане - в момента в Ауто Италия новият Линеа се продава на значително добра и приемлива цена - динамик-оборудването е към 24 х лв. Смятам, че вложението си заслужава, при условие, че преживях достатъчно нещастия със стари коли, които ми излязоха колкото пет нови. Тази модификация е 1.4 - 8 V - Bz - 77 к.с. Въпросът ми е, достатъчно ли са тези кончета за тази кола и двигател 1.4. Не съм състезател и едва ли ще тръгна да ръся адреналин излишно. Няма ли да е малко тежичка и тромава, или се лъжа? Някой има ли впечатление и за нивото на шума в купето, разхода на горивото, както и издръжливостта на материалите?Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за Fiat Linea
Collapse
X
-
Най-точно инфо относно издръжливост на материали и ниво на шум може да ти даде колегата Авео макар и да е с дизеловия агрегат.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=19987Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Аз до скоро карах Гранде Пунто(трябва да си оправя профила) с този двигател. Прилична динамика с умерен разход, но зависи как го караш, ако сменяш предавките на време е почти като по каталог. Ако бързаш е с около 1.5-2л повече. С цената на дизела в момента, избора опира до това кое повече харесваш-дизелова или бензинова.Сега прочетох цялия ти пост. Взимай и няма да съжаляваш-освен, че колата ти е разработена и няма да се ядосваш за загуба на стойност или поне няма да е толкова голяма, ако я вземеш нова.
Коментар
-
Re: Питане за Fiat Linea
nikky написа:Здравейте! Съвсем нов съм във форума и надявам се да стана част от семейството на Фиат.Срещнах преди време на улицата Фиат Линеа, поогледах го отблизо, заинтерсувах се и сега се насочих да си закупя такъв автомобил. Възхитен съм от колата.Имам следното питане - в момента в Ауто Италия новият Линеа се продава на значително добра и приемлива цена - динамик-оборудването е към 24 х лв. Смятам, че вложението си заслужава, при условие, че преживях достатъчно нещастия със стари коли, които ми излязоха колкото пет нови. Тази модификация е 1.4 - 8 V - Bz - 77 к.с. Въпросът ми е, достатъчно ли са тези кончета за тази кола и двигател 1.4. Не съм състезател и едва ли ще тръгна да ръся адреналин излишно. Няма ли да е малко тежичка и тромава, или се лъжа? Някой има ли впечатление и за нивото на шума в купето, разхода на горивото, както и издръжливостта на материалите?Благодаря.
Коментар
-
Re: Питане за Fiat Linea
Stefan Hadjov написа:Колега,колата е много добра и не се колебай.Двигателя е модерно решен-евро 4, с последователен шприц на дюзите и две ламбда сонди.77 конски сили двигател ти гарантира 170 км/час макс.скорост и възможнист да се подържа 150 км/час по магистрала продължително време.Динамиката на колата е съвсем прилична за изискванията за нормално каране.Ако смяташ да се газурчиш по светофарите ориентирай се към Пунто с двигател 1,8-130 к.с.Там винаги ще си първи.Моят съвет е -ЗА.
Коментар
-
maiden написа:За мен оптималния вариант е 1.4 16 клапана с 6 скоростна кутия
Коментар
-
Аз съм карал Линеята на Авео, която е с дизелов мултиджет двигател (90 к.с. и въртящ момент 200 Нм) и е доста тромава в ниските обороти. Прилично върви като се развърти мотора, но в началото е доста мудна.Същото купе с бензиновия двигател (77 к.с. и въртящ момент 115 Нм) би трябвало да е още по-тромаво.Аз никога не съм карал кола под 100 к.с. (с изключение на ПраБаба Жигула), и всичко що е под тази мощност ми се вижда тромаво, може и за това така да си мисля, но...Дори Дедрата е доста мудна, щото е с дълга скоростна кутия (3000 об - 130 км/ч на 5-та) но пък и тъкмо да ме поусмири малко Започна да ми харесва бавното каране Иначе Линеята е много хубава кола, особено за тези пари. Предлага доста екстри и много красив дизайн.
Коментар
-
Motek написа:Колега Никки , какво стана реши ли се да си я купиш? Ако да какво ти е мнението , заслужава ли си? Питам понеже и аз съм решен да си купя Линеята с Бенз. двигател.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар