Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затягане лагерите на макферсоните?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Затягане лагерите на макферсоните?

Здравейте колеги!Открих доста сходни теми но!!! Сменихме на мой колега/сами/ предните амортисьори. Колата е Сузуки Балено, но в случая това няма значение тъй като въпроса ми е принципен. След като монтирахме всичко и пуснахме автомобила да си стъпи на гумите, трябваше да донатегнем гайката, която е на стеблото на амортисьора. Тя както ви е известно за да се затегне трябва да се държи контра - в случая с шестограм. Това добре - затегнахме всичко. Защо обаче едната гайка се нави повече, с ~4мм по височина на стеблото, спрямо другата? Допустими ли са подобни разлики? И двете гайки са завивани докато опрат без да се пренатягат. Всичко останало е на шес - няма шумове, добра стабилност и т.н.Поздрави![/b]
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

според мен някъде нещо не е нагласено както трябва, след няколко скока по дупките всичко ще си дойде на мястото и ще трябва да се дозавие въпросната гайка :D
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

stef написа:
      според мен някъде нещо не е нагласено както трябва, след няколко скока по дупките всичко ще си дойде на мястото и ще трябва да се дозавие въпросната гайка :D
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

stef написа:
        Отново свалихме този амортисьор. Внимателно прегледахме всичко/с разглабяне/. Този път го затгегнахме напълно още докато е свален, но повече не се нави. Почвам да си мисля че има проблем при този който се нави повече От друга страна нищо не хлопа и не скърца Ако някой има идея какво да проверя ще съм благодарен да сподели! Иначе следващата стъпка е да сваляме и другия.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
        X