Здравейте, при мен се наблюдава до болка познатият проблем с разваленото моторче на клапата за вътрешна циркулация. Като си купих колата преди 2 години имах проблем със запотяване на стъклата при влажно време , който отстраних, чрез перманентно отваряне на клапата. Сега обаче ми се струва, че разликата при охлаждане на купето е огромна, преди си карах на 1 степен , понякога и на 0 , а сега карам на 4-3 и в момента в който спра климатика в колата пак става жега. Мислите ли че има такава голяма разлика само от клапата или аз си въобразявам нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Влияние на клапата за вътрешна циркулация върху климатика
Collapse
X
-
Да и аз мисля, че влиянието не е особено. Разликата се проявява, когато караш на дълаг път, или темперетурата в купето е свалена с поне 5 градуса повече от външната. Тогава Е по-добре въздуха да гиркулира само в купето, така климатика охлажда по-ефективно, защото не засмуква горещият въздух от вън, а вече охладеният в купето.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Има огромно значение дали колата е била напечена от слънцето, колко време е била печена, и дали докато работи климатика продължава да пече. При мен с напълно отворена клапа, ако на ми духа от фронталните духалки, и на 10 да го пусна - топло ми е! Но ако ми духа от тях, и в краката, комбинирано - дори и на 2 ми е достатъчно. Всичко е относително!
Коментар
-
ogi28b написа:Има огромно значение дали колата е била напечена от слънцето, колко време е била печена, и дали докато работи климатика продължава да пече. При мен с напълно отворена клапа, ако на ми духа от фронталните духалки, и на 10 да го пусна - топло ми е! Но ако ми духа от тях, и в краката, комбинирано - дори и на 2 ми е достатъчно. Всичко е относително!Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
u_bo
Franchesko написа:Наистина като е отворена клапата го ползвам само на предните духалки, но все си мисля че ако пак я затворя ще мога да насочвам струята към стъклата и на мен пак да ми е хладно, кофтито е че при първият дъжд ще съжалявам много .
Коментар
-
u_bo написа:Franchesko написа:Наистина като е отворена клапата го ползвам само на предните духалки, но все си мисля че ако пак я затворя ще мога да насочвам струята към стъклата и на мен пак да ми е хладно, кофтито е че при първият дъжд ще съжалявам много .Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар