Може ли на двигателя 2,0 16в от 1 до максимум 2 зъба на един от валовете ако не е зацепен правилно да стане мизерия-клапани в бутала и всичко останало?Не ми се вярва ама днес ще ходя да ми зацепват ремъка както си трябва-че 1 зъб май е избягъл и се съмняваме от това да не може да и се направи центровка и човека само вика да се моля нещо да не се е получило в следствие от това Човека си разбира от работата и каза че този двигател е толкова "изгъзен" че за да си изкара всичките 150 кончета всичко е било с прецизност изчислено и ще се види какво ще стане!Някъкви идеи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зацепване на валовете?!
Collapse
X
-
Може ли на двигателя 2,0 16в от 1 до максимум 2 зъба на един от валовете ако не е зацепен правилно да стане мизерия-клапани в бутала и всичко останало? Не ми се вярва ама днес ще ходя да ми зацепват ремъка както си трябва-че 1 зъб май е избягъл и се съмняваме от това да не може да и се направи центровка и човека само вика да се моля нещо да не се е получило в следствие от това Човека си разбира от работата и каза че този двигател е толкова "изгъзен" че за да си изкара всичките 150 кончета всичко е било с прецизност изчислено и ще се види какво ще стане! Някъкви идеи?
-
Малко офтопикНа Фиата наскоро изгоря гарнитурата на главата и когато го сглобяваше, майстора предложи да зацепи ремъка с 1 зъб разлика от мерките(ама напред или назад не запомних), той също кара Уно с тоя мотор (45 файър) и според него колата вървяла по-добре с 1 зъб разлика.И наистина, сега фиатката е малко по-пъргава, по-бързо набира обороти, за максимална скорост не съм я пробвалJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
Re: Зацепване на валовете?!
BO написа:Може ли на двигателя 2,0 16в от 1 до максимум 2 зъба на един от валовете ако не е зацепен правилно да стане мизерия-клапани в бутала и всичко останало?Не ми се вярва ама днес ще ходя да ми зацепват ремъка както си трябва-че 1 зъб май е избягъл и се съмняваме от това да не може да и се направи центровка и човека само вика да се моля нещо да не се е получило в следствие от това Човека си разбира от работата и каза че този двигател е толкова "изгъзен" че за да си изкара всичките 150 кончета всичко е било с прецизност изчислено и ще се види какво ще стане!Някъкви идеи?:: Show me some Madness ::
Коментар
-
На Фиата наскоро изгоря гарнитурата на главата и когато го сглобяваше, майстора предложи да зацепи ремъка с 1 зъб разлика от мерките(ама напред или назад не запомних), той също кара Уно с тоя мотор (45 файър) и според него колата вървяла по-добре с 1 зъб разлика. И наистина, сега фиатката е малко по-пъргава, по-бързо набира обороти, за максимална скорост не съм я пробвал
Коментар
-
Re: Зацепване на валовете?!
Snaker написа:не искам да съм лаконичен или дразнител но колкото и да ти допада майстора ... смени го !!!това са типичните приказки за майстор дето не знае тая кола как се оправя ами дъни на принципа на останалите и само ти дрънка - моли тва да не е станало ... моли се онова да не е станало и ти вече се подготвяш за апокалипсис .. накрая си измисля 2 повреди ей тъй и ти казва мазно че даже бонус ти е направил еди какво си защото и без тва много повреди си оправил при него и те е съжалил. и акъл ти дава после тва не прави онова не прави ... не я карай накрая е извода като се замислиш и няма да се чупи !!!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
За да ги зацепиш точно гледай точката върху маховика през прозорчето на кожуха на съединителя. Мисля ,че 2 зъба разлика няма да направят "среща" . За да се увериш че няма ударени (огънати) клапани измери компресията на цилиндрите. Ако 4-те цилиндъра са с много малки разлики в налягането всичко е наред.
Коментар
-
Вече и компрецията я мерихме 12.5 приблизително на всички цилиндри!+-0,3Вчера не го зацепихме а само се направи цетровка-ОТНОВО и съвета който беше е да видиме с точност колко харчи и пак ще хода!Кофтито е че сега ще засичам от празен до празен резервоар!!!-няма пари да напълня 70 литра чудовището!!!До сега никога бензина не ми е свършвал сега ще видя какво е туй чудоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Вече и компрецията я мерихме 12.5 приблизително на всички цилиндри!+-0,3Вчера не го зацепихме а само се направи цетровка-ОТНОВО и съвета който беше е да видиме с точност колко харчи и пак ще хода!Кофтито е че сега ще засичам от празен до празен резервоар!!!-няма пари да напълня 70 литра чудовището!!!До сега никога бензина не ми е свършвал сега ще видя какво е туй чудо"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар