Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мотора на Браво ХГТ след ремонт на главата!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с мотора на Браво ХГТ след ремонт на главата!

Значи проблема е следният. Светка лампата за маслото и мотора почва да трака зверски.На пръчката си е догоре и като отворя капачката хвърля по малко масло. Ако някой може да помогне с инфо мерси предварително.
    Bravo HGT

И да добавя че по главата не е сменяно нищо.Само е шлайфана и преди тва никога не е давала такъв проблем колата.Мотора не се чуваше как работи.
    Bravo HGT

Коментар

а водата как ти бешекак си стегнал главата
      karam fiat 1992 tempra karburator
      0889340995

Коментар

ако не си я стегнал правилно или в сервиз аз правих тоя ремонт миналата неделя на фиат темпра стягането по книга беше първо 40кн или 4 кг ма метър и после 90’ на всички болтове по последователност и на другия ден още 90 ’ на вси4ки пак по последователности колата работи добре
        karam fiat 1992 tempra karburator
        0889340995

Коментар

А ангренажа как е зацепен? Това обяснява тракането, но не знам защо свети лампата
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
            А ангренажа как е зацепен? Това обяснява тракането, но не знам защо свети лампата
            и как го обяснява? а ако му пада налягането на маслото, затова лампата светва и почват да тракат повдигачи? естествено тука шумове с думи да си описваме....
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Щом са шлайфали е възможно да има запушване по маслената магистрала от стружките. Като отвориш капачката е нормално да хвърля масло, защото там са клапаните и по тях има масло, като се въртят няма как.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

И аз си мисля че може да е запушена магистрала.Но освен от повдигачите ми се струва че и по надолу нещо тропа много зверски.Възможно ли е лагерите да са отишли? абе от тия некадърници по сервизите ми писна на... Кой знае кво са направили нещастниците. И са се праат на луди естествено
                Bravo HGT

Коментар

А сетих се да кажа, че е сипвана добавка SX6000 в мотора. Дали е възможно тя нещо да е преебала работата.
                  Bravo HGT

Коментар

Със сигурност не е от добавката!!!Естествено майсторите, които са ти прецакали мотора ще кажат, че е от нея, че е запушила масления филтър и т.н.Според мен имаш ниско налягане, т.е. отнякъде изтича, ако е запушване ще е повишено. То зависи и къде се запуши де, но най-вероятно или маслената помпа не е задвижена както трябва, ако изобщо са я зацепили. В никакъв случай не карай мотора така. Най-вероятно тропат биелните лагери щото са на сухо. Премерете налягането с манометър за кратко.

Коментар

До колкото съм запознат, датчика за налягането на маслото е непосредствено след маслената помпа. Т.е. ако датчика свети значи помпата не работи, без значение какво става нагоре по магистралата. Причините, може би неправилно сглобена!А може и менте филтър! По този повод да си споделя премеждията с въпросния маслен филтър. Първото обслужване на колата ми беше в АИ и лампата за налягането на маслото гаснеше ~2сек. след стартиране на мотора. Според АИ било нормално. Като попрочетох тук там, и като се консултирах със специалист от сервиза на Мазерати/поне според мен са доста по технически грамотни/, се убедих че не нормално, но не е и фатално за мотора. В крайна сметка замених въпросния оригинален филтър, с филтър на MANN и лампата гасне още на стартер. Успех!
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
                      X