Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изпуснал преден десен амортисьор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изпуснал преден десен амортисьор

То било страхотно нещо да си вземеш стара кола. Имам нов проблем, моля ви помагайте!! диагностиката е изпуснал преден десен амортисьор, факт е, че колата в дясно подава много лесно на натиск с една ръка, а на дупки се държи ужасно нестабилно леко дрънка нещо и волана е неустойчив много, дали е само амортисьора, как мислите ? И може ли още един съвет - ориентир за цената на амортисьорите за браво 96 г., 16v,предни май трябва и двата да сменя. Моля ви кажете ми как да си купя амортисьори на по-нормална цена примерно около 50-60 лв.
    тръпка е да натискаш педала )

Евтиния вариянт газови Глобал които аз си сложих струваха по 71лв. парчето
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Колежке,предполагам ,че си наясно с функцията на амортисьора?Той е доста важен елемент за сигурноста при движение.Твоят живот струва ли 50 лева? Не слагай така прагове,а потърси какво е написано във форума.Има добри и не толкова скъпи амортисьори.Колегите хвалят доста Кофап,а цената не е кой знае колко по-висока от твоят праг 60 лева.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Аз съм с предни и задни Кофап на Дедрата и съм доста доволен.
        FIAT PUNTO 55 SX
        FORZA ITALIA

Коментар

И малко по задълбочено с тези амортисьори ,че имат разлика при Браво.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

а според мен ако има маслени за браво си вземи маслени, че и без тва вози доста твърдо бравото и не знам с газовите не ви ли падат пломбите
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Tornado написа:
              И малко по задълбочено с тези амортисьори ,че имат разлика при Браво.
              И при брава :D

Коментар

Така е ,а разликата е ,че едните в долната си част където се захваща шенкела са кривнати навън ,а другите са прави.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Мерси много и аз към Кофап се ориентирах !!! Чувал ли е някой за пълнене на амортисьори , един колега ме агитираше, отказах но ми е чудно като вариант
                  тръпка е да натискаш педала )

Коментар

Byni написа:
                    Мерси много и аз към Кофап се ориентирах !!! Чувал ли е някой за пълнене на амортисьори , един колега ме агитираше, отказах но ми е чудно като вариант
                    Недей - за труд за монтаж демонтаж ти взимат колкото за нов, за пълнене - 1/2 от цената на нов - а повече от няколко хиляди трудно изкарват. Само ако е много скъп новия и колата малко се кара си заслужава, но и тогава е под въпрос.Едно време пълнехме, защото бяха златни новите - тогава пълнене с монтаж-демонтаж съм плащал 20лв, а нов амортисьор рядко изпадаше под 150... - така да.Ама сега кой майстор ще ти вземе по-малко от 15-20лв на страна за разглобяване и сглобяване, и като ти вземе по още 20-30 за пълнене...
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Взимай си нови кофапчета и жули. Ето ти инфо:http://axm-auto.com/en.index.phpОт този сайт вече можеш да се ориентираш за цена, може и да си ги поръчаш.
                      --Старата ръжда любов не хваща!--
                      156 sportwagon 1,9 jtd 115
                      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                        Взимай си нови кофапчета и жули. Ето ти инфо:http://axm-auto.com/en.index.phpОт този сайт вече можеш да се ориентираш за цена, може и да си ги поръчаш.
                        На посочените цени махаш 10% и това е цената на теб,като кажеш,че си от форума :D

Коментар

Аз три години карам с кофап и единственото оплакване е че с тях колата вози малко твърдо иначе всичко друго е ОК.Вземай си нови кофап и не се притеснявай.
                          BRAVA 1,4 12V
                          Nissan Navara

Коментар

а с коя марка ще вози по меко?
                            Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Working...
                            X