Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на стъпково моторче на ПУнто?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Почистване на стъпково моторче на ПУнто?

Някой почиствал ли е стъпковия мотор на Пунто 1 ? Хит-ко ми каза като го сваля да не пипам ръчно положението му , да почистя конуса и "леглото в дросела"! Казаха ми да го напръскам с контактен спрей! Само че при мене излезе проблем при свалянето единият болт (тип еврейска звезда ) му превъртя резбата на главината и сега не знам ка да го сваля?? Дали ще стане с течен метал да залепя една приставка тип еврейска звезда??2
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Пробвай с течния метал,ако не стане пробвай с една права отвертка с удари но много внимателно.Иначе няма нищо сложно в самото почистване,само го пръскаш с спреи.Ако си на газ предполагам,че вътре ще е леш.Скоро чистих на една астра 1.4 моторчето е същото има малка разлика само в конуса на главата.И вътре беше пълно с кал.Между моторчето и конуса има една пластмаска леко я дърпаш към моторчето и пръскаш.Недей да въртиш конуса или оста,щото самата ос е пластмасова.Само дърпаш и пръскаш.После внимавай как го слагаш трябва да се нагоди оста да влезне конуса с лекота и чак тогава стягаш.Вземи си лимбостни болтове 4мм мисля,че бяха резбата е обикновенна и стават само виж да са същата дължина.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

да на газ съм , и предполагам че се е зацапало има леко играене на оборотите , но намерих газаджия да ми настрои газовото с комп но каза да почистя стъпковото първо,
      Втората......пак същата!
      Punto75-Вече на жената!

Коментар

А като го напръскаш веднага ли го монтираш или чакаш да засъхнен от спрея!
        Втората......пак същата!
        Punto75-Вече на жената!

Коментар

Веднага,целта е да го смажеш а вътре да почистиш.Това за оборотите е само от него.Правилно ти е казал.Като го извадиш ще видиш за какво става въпрос.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

OK ! Само да преодолея проблема с болта!
            Втората......пак същата!
            Punto75-Вече на жената!

Коментар

Working...
            X