Някой има ли идея как да източа стария антифриз от Фиат Мареа, 1.6, 16 V, седан? Казаха ми, че имало някаква "пробка" отдолу, но за съжаление намям канал... Някакъв по-лесен и достъпен начин?И какво количество антифриз ще ми трябва, за да напълня отново системата?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антифриз на Мареа?
Collapse
X
-
Re: Смяна на антифриз на Мареа?
Милен написа:Някой има ли идея как да източа стария антифриз от Фиат Мареа, 1.6, 16 V, седан? Казаха ми, че имало някаква "пробка" отдолу, но за съжаление намям канал... Някакъв по-лесен и достъпен начин?И какво количество антифриз ще ми трябва, за да напълня отново системата?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Милен написа:А тази дейност дали би могла да се свърши на улицата, над някой уличен канал например? И по този начин целия ли антифриз успяваш да източиш?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?
1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!
FIAT MAREA 1.8 HLX , 97г.
Коментар
-
Re: Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?
jmi написа:1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
TabE-Marea написа:Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.П.П. stef доколкото знам е препоръчително антифриза да се сменя на 2г., защото си променя свойствата.
според мен тва е трик на производителите не че не трябва да се сменя но чак пък на 2 год :D
TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?
jmi написа:1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
TabE-Marea написа:Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.APRILIA Mille R '01
Коментар
-
Милен написа:TabE-Marea написа:Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар