Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на антифриз на Мареа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на антифриз на Мареа?

Някой има ли идея как да източа стария антифриз от Фиат Мареа, 1.6, 16 V, седан? Казаха ми, че имало някаква "пробка" отдолу, но за съжаление намям канал... Някакъв по-лесен и достъпен начин?И какво количество антифриз ще ми трябва, за да напълня отново системата?
    APRILIA Mille R '01

Re: Смяна на антифриз на Мареа?

Милен написа:
    Някой има ли идея как да източа стария антифриз от Фиат Мареа, 1.6, 16 V, седан? Казаха ми, че имало някаква "пробка" отдолу, но за съжаление намям канал... Някакъв по-лесен и достъпен начин?И какво количество антифриз ще ми трябва, за да напълня отново системата?
    аз на темпрата го точа от долния маркуч на радиатора а според каталога твойта мареа събира 7 литра антифриз
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

А тази дейност дали би могла да се свърши на улицата, над някой уличен канал например? И по този начин целия ли антифриз успяваш да източиш?
      APRILIA Mille R '01

Коментар

Милен написа:
        А тази дейност дали би могла да се свърши на улицата, над някой уличен канал например? И по този начин целия ли антифриз успяваш да източиш?
        предполагам че ако не е целия то почти целия най много да останат 200-300гр някъде си по мъркучите спокойно можеш на улицата да я извършиш тази операция аз поне всеки път го правя пред блока
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?

1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!
          FIAT MAREA 1.8 HLX , 97г.

Коментар

Re: Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?

jmi написа:
            1. Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз? Ако може-кой от алтернативните марки е добър? А български става ли?2.Това няма ли да е вредно за водната помпа и гумените уплътнения например?3. Как се обезвъздушава след това охлаждащата система?4. Кои и колко пробки трябва да се отвият?5. Трябва ли преди зареждане с нов антифриз да се промие охлаждащата система? Може ли да се промие с вода ?MAREA 1.8 HLX 1997г. седанБлагодаря предварително!
            може и друга марка естествено избора е доста голям според кесията може също и български на приста мисля че е добър на уното съм с такъв никакви оплаквания не си е променил цвета даже за две години няма да навреди нито на помпата нито на гумените уплътнения за обезвъздушаването колегите с мареа да помагат
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Аз слагам немски антифриз SCT червен е на цвят и мисля че е добър, а и цената му е добра.За обезвъдушаване, тя колата сама обезвъздушава системата като отвориш капачката на казанчето и оставиш колата да работи, като периодично я форсираш.

Коментар

Отгоре на радиатора на Мареа 1.8 има 2 пластмасови пробки - с тях се обезвъздушава.
                Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате. П.П. stef доколкото знам е препоръчително антифриза да се сменя на 2г., защото си променя свойствата.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Lancia Y

Коментар

TabE-Marea написа:
                    Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате. П.П. stef доколкото знам е препоръчително антифриза да се сменя на 2г., защото си променя свойствата.
                    абе знам го тва ама с уното мога да си позволя да експеримнтирам според мен тва е трик на производителите не че не трябва да се сменя но чак пък на 2 год :D
                    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Може ли да се сипва различен от оригиналния антифриз?

jmi написа:
                      Ще отговоря само на въпрос № 1.Предполагам,че може, но за колата ти препоръчват италиански антифриз от марката PARAFLU.Стар фен съм на Фиат и в миналото съм карал доста години Регата и Фиорино, но нямам спомен как се е държал антифриза.По-пресните спомени са ми от Рено.В книжката пише да се слага антифриз Елф.Естествено кой ти чете книжки и ръгах съвсем други "чушки в боба".Резултата беше на всяка 1.5-2 години ръжда в системата и поредна смяна.Е, накрая я прочетох тази книжка де’т седеше в "жабката" мама му стара,... налях си ELF и нещата заспаха."PARAFLU" струва 8 лв литъра ,с няколко лева по-скъп от българските буламачи, но е затворен в метална кутия, тип бирена и там "шменти-капелите" са изключени. Зареди си от него да ти е мирна главата.Успех!
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

TabE-Marea написа:
                        Абе защо не дадете от 2 до 5 лв. в някой сервиз и да не се цапате.
                        Ако някой ми каже сервиз в района на Иван Вазов, Лозенец, Хладилника, ул. Сребърна, който може да свърши това, ще съм безкрайно благодарна (за протокола - аз съм половинката на Милен....) Ходих на едно място, кодето сменят масло, но ми казаха, че не извършват тази услуга... И колко време отнема една такава процедура?
                        APRILIA Mille R '01

Коментар

Сервиз Технопарт на Симеоновско шосе
                          ОМВ Мусагеница. И аз бях там, и аз заредих... И после "замръзнах" ...

Коментар

TabE-Marea написа:
                            Днес ходих в сервица срещу басейна Спартак и ми поисаха 10 лева за смяната.... А като знам, че слагам антифриз за 12 лева....
                            APRILIA Mille R '01

Коментар

Милен написа:
                              TabE-Marea написа:
                              Днес ходих в сервица срещу басейна Спартак и ми поисаха 10 лева за смяната.... А като знам, че слагам антифриз за 12 лева....
                              Е хайде сега, ако и за това тръгнем по сервизи ... де ще му излезе края, се питам.Може пък скоро да ни задължат със законче да си возим по един автомонтьор в багажника. :D
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X