Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане на свободна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тракане на свободна

От няколко дни наблюдавам следното - при загрял двигател и изключена предавка че чува тракане, което изчезва като натисна съединителя. Когато пак го отпусна понякога отново започва да трака, понякога не.Тракането е все едно си сложил карта за игра на колело Балканче - та та та та Съединителят е нов - на около 5 000 км. Закупен и сменен в сервиза на колегата Хит ко в Ямбол.Помагайте, че много ме дразни.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Re: Тракане на свободна

Lane Staley написа:
    От няколко дни наблюдавам следното - при загрял двигател и изключена предавка че чува тракане, което изчезва като натисна съединителя. Когато пак го отпусна понякога отново започва да трака, понякога не.Тракането е все едно си сложил карта за игра на колело Балканче - та та та та Съединителят е нов - на около 5 000 км. Закупен и сменен в сервиза на колегата Хит ко в Ямбол.Помагайте, че много ме дразни.
    Това е от лагерите на скоростната кутия. Не е проблем и така да си караш. При мен е същата работа ама свикнах вече.
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

А смениха ли ти аксиалният лагер със съединителя?
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

И при мен се получава същият ефект... причината е в самия педал на съединителя, получават се някакви вибрации и потраква. Виж да не е от него.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

dudulia написа:
          А смениха ли ти аксиалният лагер със съединителя?
          та какво каза за това???
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Сменен е целият съединител. Лагери, млагери... всичко.

Коментар

Колега както ти казах и при мен го има това потракване на празен ход. При мен също като натисна съединителя и изчезва този шум и като го пусна понякога се появява пак понякога не. Ходих при един познат майстор и каза че е от скоростната кутия. Някакви лагери ромолят, но каза че не е нищо фатално и може да се кара така дълго време. Каза, че евентуално ако ме дразни може да се сменят.... Пробвай като работи на място колата и завърти волана до край на ляво или дясно примерно и виж усилва ли се тракането.

Коментар

Благодаря клолега. Ще пробвам.

Коментар

И аз го имам този проблем, при мен обаче не е чак толкова силно както го описваш, онзи ден сложих добавка за масло в скоростите и сега чакам да видя дали ще има някакъв ефект, ако се оправи ще пиша.
                  Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г

Коментар

При натискане на съединителя кога спира при вас? При мен трябва да е натиснат до дупка за да спре.Не знам дали е голям проблем, ама така ме дразни...

Коментар

Лагери на първичния вал на скоростната кутия, колега!Ремонта е изключително тягав и не си струва, човек да се занимава, освен ако не мисли да кара колата цял живот. Ако сега се е появил ще изкара 2-3-4год без проблем.

Коментар

maiden написа:
                        Лагери на първичния вал на скоростната кутия, колега!Ремонта е изключително тягав и не си струва, човек да се занимава, освен ако не мисли да кара колата цял живот. Ако сега се е появил ще изкара 2-3-4год без проблем.
                        А точно това ми каза и майстора

Коментар

noriaga написа:
                          maiden написа:
                          А точно това ми каза и майстора
                          Благодаря много.

Коментар

maiden написа:
                            Това е много точно казано. И при мен се чува, само че е като стържене, а не като тракане, и понякога свири като ремък, ама се свиква и като свикнеш и го няма - липсва ти... няколко независими един от друг хора са ми разказвали че това се прави със смяна на съединителя, иначе не си заслужава барута.

Коментар

малко стара тема но реших да я ъп-на...та и аз смених съединител и преди това (около година) и сега нещо ми се струва че кутията на малко километри (50-60) леко вие..когато смених съединителя забелязах че когато натискам съединителя изчезва хъркането което е доловимо само вътре в купето.отвън не се чува (все още)..но това което ми направи по-голямо учудване е че когато сменям скорости на малки обороти около 2-2500 оборота съединителя е мек а когато сменям на по-високи леееко като че ли е стегнат и се чува вътре едно хъркане което изчезва на натискането на съединителя докрай..иначе преди да натискам педала няма проблем но по самия ход нещо хърка и ми ебава нервите...също да споделя че това виене се увеличава когато завивам със скорост и обороти наляво а когато съм на неутрална изобщо нищо не вие което ще рече ....ПРОБЛЕМ!смених маслото на кутията със Тутела ZC 90 което ми го препоръчиха като по-гъсто но не ми решава проблема...леко утихна,при смяна на скорост на високи обороти съединителя се пооправи но остана същата работа...бих казал че не е по-зле от миналата година но дразни...някаква добавка да ми предложите? или ...де да знамсмених съединителя април месец тази година
                              фиат браво 1.4 12в
                              фиат браво 2009 1.4 турбо...каминг сун!

Коментар

Working...
                              X