Привет,Преди една седмица си купих Fiat Stilo 3 врати, 1.9JTD мотор, доста запазено, при покупката нямаше проблеми, не даваше грешки, работеше отлично, преди да го купя го огледах за удари и всичко, за което се сетих и знаех. Но преди 3 дни колата започна да прави проблеми, когато двигателя загрее, компютъра изревава със съобщение "Loose connection" и угасва, съшевременно светва лампичката за дюзите/помпата (ако не бъркам е за тях), позастине ли двигателя пали и отново спира работа. Проверих тоците, всички датчици са закрепени добре, единственото което съм правил е да сипя добавка за маслото (има няма 200мл.) и нищо друго не съм пипал по колата. Записал съм и час за сряда на диагностика, но не мога да спя от притеснение, да не е нещо по-сериозно. Отворен съм за всякакви предположение, знам че тук във форума има много хора, който разбират (BO например). Благодаря за помоща Колеги!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo проблем: Колата гасне когато загрее, моля за помощ.
Collapse
X
-
Re: Stilo проблем: Колата гасне когато загрее, моля за помощ
Zlobcho написа:Привет,Преди една седмица си купих Fiat Stilo 3 врати, 1.9JTD мотор, доста запазено, при покупката нямаше проблеми, не даваше грешки, работеше отлично, преди да го купя го огледах за удари и всичко, за което се сетих и знаех. Но преди 3 дни колата започна да прави проблеми, когато двигателя загрее, компютъра изревава със съобщение "Loose connection" и угасва, съшевременно светва лампичката за дюзите/помпата (ако не бъркам е за тях), позастине ли двигателя пали и отново спира работа. Проверих тоците, всички датчици са закрепени добре, единственото което съм правил е да сипя добавка за маслото (има няма 200мл.) и нищо друго не съм пипал по колата. Записал съм и час за сряда на диагностика, но не мога да спя от притеснение, да не е нещо по-сериозно. Отворен съм за всякакви предположение, знам че тук във форума има много хора, който разбират (BO например). Благодаря за помоща Колеги!A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Благодаря ти за бързият отговор. Колата гасне при нормално каране, 2000 оборота, пробвал съм да я държа и в 3500 оборота но няма промяна, винаги гасне. След като веднъж стигне до нормалната си работна температура (според датчика) колата спира да работи, чакам около 10 минути (при вдигнат преден капак и свалени капаци на двигателя за да се охлажда) пали и продължава все едно нищо не се е случило, това трае отново до момента в който стигне нормалната си работна температура и пак гасне, може да са 2 минути, може да са 10 минути..., зависи как се кара, но не е издържала повече от 10 минути. Тествал съм я на един и същи участък при едно и също положение, сутрин я паля, по един и същи маршрут и колата загрява и спира на едно и също място (+- 20 метра).Аз съм заподозрял няколко чарка, ето и списъка:Crank/RPM Sensor-а - Предполагам, понеже се получава при топъл двигател на определена температура, явно датчика се загрява много и спира работа, когато се охлади всичко се нормализира до следващото загряване. Щях да предположа, че и ремъка се е разтегнал малко и е разместил леко "центровката", но тогава колата нямаше да работи безпроблемно когато е под проблемната температура. За сега това ми е заподозрян #1.Mass airflow senso (MAF) - Ако работи неправилно, то би довело до неточно количество гориво, но отново би правило проблем през целият период на работа на двигателя, а не при достигане на определена температура. А и нямаше да ми светва лампичката за Дюзите/Помпата.В понеделник ще видя какво ще направя, ако не ще чакам до сряда сутринта да и мине диагностиката.Благодаря за всички, който ще изкажат мнението си по проблема ми.Винаги се цели в луната, така и да не уцелиш, пак ще си сред звездите!
Коментар
-
Zlobcho написа:...Аз съм заподозрял няколко чарка, ето и списъка:Crank/RPM Sensor-а..........#1.Mass airflow senso (MAF) - Не е от него.....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: Stilo проблем: Колата гасне когато загрее, моля за помощ
Zlobcho написа:Привет,Преди една седмица си купих Fiat Stilo 3 врати, 1.9JTD мотор, доста запазено, при покупката нямаше проблеми, не даваше грешки, работеше отлично, преди да го купя го огледах за удари и всичко, за което се сетих и знаех. Но преди 3 дни колата започна да прави проблеми, когато двигателя загрее, компютъра изревава със съобщение "Loose connection" и угасва, съшевременно светва лампичката за дюзите/помпата (ако не бъркам е за тях), позастине ли двигателя пали и отново спира работа. Проверих тоците, всички датчици са закрепени добре, единственото което съм правил е да сипя добавка за маслото (има няма 200мл.) и нищо друго не съм пипал по колата. Записал съм и час за сряда на диагностика, но не мога да спя от притеснение, да не е нещо по-сериозно. Отворен съм за всякакви предположение, знам че тук във форума има много хора, който разбират (BO например). Благодаря за помоща Колеги!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар