тези дни ще направя това, което предлагаш, Deni. мерси за съвета. ще пиша какво е излязло. чао
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електроусилвател на Punto 1.9 JTD....
Collapse
X
-
здрасти пак, дени. направих това, което ми каза. мерих съпротивление на трите извода на голямата букса с дебелите кабели. между средния извод (черен кабел) и този до него (червен кабел) има връзка (съпротивление =0 ). Доколкото разбрах и при теб е така. тъй като токовете са ми най-слабото място, да питам още веднъж- според теб това означава, че релето е залепнало и това е причината да не работи електромоторът. има ли начин да се разбере кое от двете релета не работи, т.е. тази кобминация от кабели за кое реле се отнася? макар че най- добре е да се сменят и двете, ми се струва. Как става тази смяна, като че няма да стане лесно, трябва специалист. относно миризмата- пак го душа, мирише си на пластмаса и гума, но не на изгоряло, според мен. а и още веднъж да спомена, че диагностикът в сервиза на фиат също го мириса, но не каза нищо. пиша всичко това, защото все пак мирише на гумата от уплътнението (според мен), а единственото сравнение, което мога да направя е от изгорял контакт. при мен не е такава миризмата. Как е при теб? не виждам никъде почернено или какво и да е било друго нередно. Но кой знае какво е навътре.... дано да имам късмет и да се окаже проблемът в релето. при теб как са нещата, смени ли релето и заработи ли проклетията?п.с. ще пусна и в твоята тема това, за да го видиш със сигурност.поздрави.
Коментар
-
Здравей Ceruna , днес чакам релетата (сутринта бяха в София - по график до довечера трябва да ги получа в Бургас ), като ги монтира баща ми , ще ти кажа какъв е резултата . На въпроса ти , кое реле е сдало багажа - щом едното е залепнало , това означава , че другото не е работело(не е давало контакт) и през това , което е залепнало е протичал малко по-голям ток (а те работят на границата по допустим ток), довел до залепването на контактите , което означава , че и двете релета са OUT OF ORDER (едното е залепнало , а другото не дава контакт). Чакай резултати тези дни !
Коментар
-
Здравейте, имах същия проблем с мойто пунто, смених въпросния електромотор преди една година с такъв втора употреба изкара една година и сега пак ту работи ту неработи. Отидох на диягностика и пак грешка електромотор. В ауто италия 930лв. с поръчка за 14 дни. Ако някой знае някъде от където да се намери по евтино да сподели БЛАГОДАРЯ.ФИАТ ПУНТО 1 1.2/75
Коментар
-
pepiko, погледни дали са ти здрави релетата, като че това е най-вероятна причина за неработещ елетромотор. Начинът за тази проверка е описна в тази и други подобни теми. Не бързай да купуваш нов електромотро преди да си сигурен, че проблемът не е в релетата. Твърде скъп е, за да купуваш направо такъв. чао
Коментар
-
Здравейте колеги, имах същият проблем с електроусилвателя на волана.При мен проблемът се оказа в датчика.Смениха ми го с друг(2 употреба) и сега всичко е ток и жица.Всичко това за 2 часа работа и на цена много под споменатите.Пазате се да не ви натоварят по сервизите и автоморгите.Успех!!!П.П. сервизът в който ме обслужиха е Лъки Стар, Велико Търново.
Коментар
-
кола
Там е работата че може да се купи замалко пари ако подавача незнае за кво служи или ако си мисли че много трябва да га продаде за много а монатажа зависи от майстора хубаво сензора -датчика да е нов ама тук не се продава вече може почти успешно да се отремотирват като се сменят някой части
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар