Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно делко - Решен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно делко - Решен

Първо искам да се извиня ако темата не е в правилния раздел или заглавието не е подходящо, но ми е първа тема. Въпроса ми е това което съм оградил на снимката как точно се казва делко или нещо друго. А проблема ми е че не достига ток до единия цилиндър и по мои наблюдения проблема е от там. Благодаря предварително на отзовалите се! Колата е Пунто ’95 година 75 к.с.
    Прикачени файлове
    FIAT PUNTO 1.2 ELX 1995

мисля, че ти делко нямаш и това на снимката е бубина, но не съм сигурен, не познавам този двг. със сигурност обаче делко нямаш
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Там са 2 бобини и всяка дава ток на 2 цилиндъра, ако не ти работи само единия може да се дължи на кабела или свещта към него, понякога се случва и само изваждането и слагането на кабела да ти реши проблема дължащ се на окисляване на връзките, това е най малкото с което можеш да се разминеш.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Проблема е че ги вадих кабелите и като извадя единия не дава нищо, а като извадя другия се вижда как искрата прескача (става въпрос при запален двигател). Това ме навежда на мисълта че проблема е от там. Ако е от бобината проблема какво се сменя и колко може да струва. Двете бобини заедно ли се сменя или може да се сменя само едната?
        FIAT PUNTO 1.2 ELX 1995

Коментар

БОБИНИТЕ СТРУВАТ 50-70 ЛВ ЕДНАТА МОЖЕ ДА СМЕНИШ САМО ЕДНАТА!
          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
          Втората......пак същата!
          (_-_)______////_______(_-_)
          Punto75-Вече на жената!
          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Punto75MPI написа:
            БОБИНИТЕ СТРУВАТ 50-70 ЛВ ЕДНАТА МОЖЕ ДА СМЕНИШ САМО ЕДНАТА!
            Но както е писал колегата NikMar, ако имаш проблем с искрата само на един цилиндър, търси проблема някъде из кабелите/връзките... защотото всяка от бобините подава напрежение (искра) едновременно към 2 цилиндъра, т.е. ако имаш изгоряла бобина няма да имаш искра към 2 от свещите.
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

да ама той казва че на една от лулите не дава искра?!?!? по скоро е от бобината според мен
              Втората......пак същата!
              Punto75-Вече на жената!

Коментар

Като за начало вземи от някъде кабел за проба и тогава се пускай да купуваш бобина.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

иначе грешка за цената м/у 42-54лв в магазина на Христо www.axm-auto.com
                  Втората......пак същата!
                  Punto75-Вече на жената!

Коментар

Сетих се и за друг вариянт, тъй като едната бобина дава на 2 цилиндъра едновремено ток, размени кабелите на нея и виж какъв ще е резултата, ако пак дава на същия цилиндър значи кабела не е наред, ако смени на другия значи бобината е дала фира.

Коментар

Благодаря на всички колеги които се отзоваха! Проблема е решен смених бобината, която струваше 48лв. и всичко е наред :D
                      FIAT PUNTO 1.2 ELX 1995

Коментар

Working...
                      X