Първо искам да се извиня ако темата не е в правилния раздел или заглавието не е подходящо, но ми е първа тема. Въпроса ми е това което съм оградил на снимката как точно се казва делко или нещо друго. А проблема ми е че не достига ток до единия цилиндър и по мои наблюдения проблема е от там. Благодаря предварително на отзовалите се! Колата е Пунто ’95 година 75 к.с.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно делко - Решен
Collapse
X
-
Там са 2 бобини и всяка дава ток на 2 цилиндъра, ако не ти работи само единия може да се дължи на кабела или свещта към него, понякога се случва и само изваждането и слагането на кабела да ти реши проблема дължащ се на окисляване на връзките, това е най малкото с което можеш да се разминеш.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Проблема е че ги вадих кабелите и като извадя единия не дава нищо, а като извадя другия се вижда как искрата прескача (става въпрос при запален двигател). Това ме навежда на мисълта че проблема е от там. Ако е от бобината проблема какво се сменя и колко може да струва. Двете бобини заедно ли се сменя или може да се сменя само едната?FIAT PUNTO 1.2 ELX 1995
Коментар
-
БОБИНИТЕ СТРУВАТ 50-70 ЛВ ЕДНАТА МОЖЕ ДА СМЕНИШ САМО ЕДНАТА!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Punto75MPI написа:БОБИНИТЕ СТРУВАТ 50-70 ЛВ ЕДНАТА МОЖЕ ДА СМЕНИШ САМО ЕДНАТА!Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
да ама той казва че на една от лулите не дава искра?!?!? по скоро е от бобината според менPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
иначе грешка за цената м/у 42-54лв в магазина на Христо www.axm-auto.comPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Сетих се и за друг вариянт, тъй като едната бобина дава на 2 цилиндъра едновремено ток, размени кабелите на нея и виж какъв ще е резултата, ако пак дава на същия цилиндър значи кабела не е наред, ако смени на другия значи бобината е дала фира.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар