Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

присветва ми лампата за маслото , в завой

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

присветва ми лампата за маслото , в завой

присветва ми лампата за маслото в завой, на брава 1.8 и има някакъв шум като от повдигач, нямам разход на масло.сериозно ли е ?

На мен така преди няколко дни почна да ми присветва при ляв завой(особено ако се вземе по-бързичко) и проверих маслото, беше под долната граница на пръчката.Тъй като бях чел, че разликата между долната и горната е 1 лиър, налях точно литър и сега е над горната граница баси.Дано не е опасно и го изгори по-бързо, щото не ми се играе да отвивам пробката и да източвам.
    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Колега, на мен ми присвяткаше в ляв завой.Само че преди това бях ударил картера в един едричък камък.Мислех че само е свит и маслото бяга от високите места, обаче като отворих се оказа че ми е скъсан смукателя на маслото от основата си на помпата. Свалих маслената помпа и занесох смукателя и кожуха й да ми направят алуминиева заварка (3лв), изправих и почистих идеално картера, сглобих всичко с нова гарнитура - малко е гадничко - доста са болтовете. Сега всичко е перфектно а освен това маслото ми си стои бистричко до смяната - нали махнах батаците от картера.Ако не ти е удряна отдолу, може да не е от това но е сигурен признак че в завой ти остава на сухо помпата - виж си нивото на маслото, виж да не ти е свит картера.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
      X