Вижте сега. Става дума за Пунто Мк1 1245 см3 75 коня. Значи окачването се е поразклатило доста, но главния проблем е в задното и специално един амортесьор, турсиона както и праговете задължително трябва да се сменят. Може би има някакви забележки и по предното окачване, но изглежда да има още живот в него. Проверих в магазина, който ползвам за оригинални части и там ми казаха, че цялото окачване ще ми струва 300 лева. Мисля, че гредите са си здрави! Има ръжди по веждите, предния капак и съвсем малко по задния. Като я купихме преди около 5 години е била удряна. Предните фарове не са оригинални и в самия кош си личи, че някой си е оставил ръцете. Но в крайна сметка не е лошо направена. Трябва да си сменя конзолата за парното защото врътката за степените е счупена. Иначе двигателя е здрав на 140000 и няма проблеми, въпреки че е желателно да му направя диагностика и центровка. Трябва да си взема 2 или 4 летни гуми заради шибаните копелета, който си въобразяват, че паркинга на моя блок е техен. И се крият лайнарите, извинявам се за езика!По принцип колата трябва да се закърпи на места и да се пребоядиса. Всъщност не е толкова ужасно колкото звучи, все пак изреждам главно проблемите. Смятах, че ще ми излезе с мой и сервизен труд и самите части до 1000 лева. Боята е бяла, затова с един бял акрил и някакъв лак ще стане добре. Трябва да взема важни елементи от окачването, 2 прага, някъде 2 или 3 калника и преден капак за да ги сложа и пребоядисам след подготовката на купето.Просто колата ми е първата и наистина много държа на нея. Досега само аз съм си я правил и съм я гледал и пазил. Самите собственици, при които стигна до това състояние не са гледали много за поддръжка, но колата е карана добре и е много здрава. Неведнъж съм разчитал на нея и не ми харчи много. След смяна на филтри ще е наистина перфектен двигателя.Та Ви питам по вашите мнения дали има смисъл да дам тези пари и дали изобщо цифрата е разумна. Един човек, който държи сервиз и ми е приятел каза, че не би се занимавал ако е негова, но тази кола е моя и си държа на нея! Искам да я стегна и да я върна сигурна и красива на пътя, защото просто ми е удоволствие да я карам. А и все пак съм човек в 20те си години и не мога да си позволя нещо ново в момента. Дайте ми мнение!Надявам се пускам темата на правилното място!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Q: Пунто 95 75 цялостна поправка
Collapse
X
-
Re: Q: Пунто 95 75 цялостна поправка
Ulf написа:Трябва да си взема 2 или 4 летни гуми заради шибаните копелета, който си въобразяват, че паркинга на моя блок е техен. И се крият лайнарите, извинявам се за езика!http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Re: Q: Пунто 95 75 цялостна поправка
infineon написа:Това какво общо има с проблемите?И какво са ти направили "Лайнярите" че да взимаш нови гуми??? Все пак паркинга не е твой нищо че е пред твоя блокFlip the coin bitch come get destroyed!!!
Goes into the lane, crosses over, ballfake aand hits the stepback fadeaway J' for 2!
Incredible!!!
X_x
Коментар
-
може би правилно те съветват да не се занимаваш. ако си спестиш 1000 лв. от ремонт и продадеш тази поне за 1500 да кажем - ето ти 2500 лв. за тези пари може да си вземеш същата нов внос. ще я гледаш да е запазена и тва е.но тук има явно някакъв сантимент към първата кола, който може да надделее.Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
И аз съм на мнение, че ще си спестиш доста нерви и труд ако я продадеш и купиш друга. Да правиш такъв ремонт е жива мъка, патил съм го не ведъж и ако можеш го избегни. Успех!FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
ДА за ремонта е много, ама в такова състояние както си я описал трудно ще и вземаш 1500 лева, при положение че запазени с минимални забележки има по 2200. Пробвай на части да я продадеш и накрая квото остане на скрапЯ сложи една две снимки че ми е интересно да го видя това пунто с изгнили прагове и вежди.Досега такова животно не бях виждал.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Колега прецени си сам,ако инвестираш тези пари и я стегнеш няма да е по лоша от някоя нов внос.Аз те разбирам напълно защото и аз съм на 20 години,моята първа кола и настояща е типо,не е кой знае какво,но е запазенка.Аз като я взех и оправих каквото имаше и ми се вързаха 700лв някъде,сега да чукна на дърво е в мн добро състояние.Не бих я продал поне на този етап,нещо ме влече към нея,звучи тъпо,ама много си ме кефи.Предполагам и с теб е така.Успех,прецени си сам !Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар