Тези AirBAG-ове май са пролем на всеки ФЯТ. При мен трябваше да минат няколко месеца че да разбера че нещо с моите не е наред. Забелязах че при други коли с AirBAG при стартиране на двигателя светка лампа на таблото а при мен нямаше. Първо разглобих таблото и се оказа че няма лампичка, сигурно извадена нарочно. Сложих нова но тя светна и не изгасна повече и понеже ме дразни да свети по време на движение я махнах пак. Последваха други разглобявания... самите AirBAG-ове са си на мястото. Не са били задействани! Това поне знам нека е за информация и на други колеги: AirBAG СА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА! ВЕДНЪЖ ИЗСКОЧИЛИ СЕ СМЕНЯТ С НОВИ И ИЗСКАЧАЙКИ РАЗКЪСВАТ ПОВЪРХНОСТТА ПОД КОЯТО СЕ НАМИРАТ! Така че няма варянт моите да са вече употребени и в тях да е проблема! Ако някой знае как да проверя САМ дали централата която управлява AirBAG е здрава ще съм благодарен. Или пък някой друг съвет защо свети постоянно лампата? То е ясно че нещо не е наред но какво?
Ако колата е оставала без напрежение лампата светва и компютъра отчита грешка.Просто е трябвало да отидеш на диагностика и изчистване на грешката в Пловдив.В София удоволствието струва 20 лв и се прави за 30 сек.Мисля, че няма как в домашни условия да изчистиш тази грешка.Проблема е проблем не само за всеки "ФЯТ", аз за всяка кола с airbag.
Колегата Nino е прав. Днес се сблъсках с този проблем. Реших да си сменям изгорели лампички по таблото. След като го свалих и установих кои са изгорелите лампи, що да не взема да ида до магазина за лампи без табло . Резултата след това какъв беше: лампата за аербега светна и толкоооооз Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 . Последва сервиз и диагнозата беше, че ECU-то се е "ушашавило" когато е нямало табло и съответно лампа за аербега и е отчел грешкааа. Извода колеги: Не карайте без табло
Имам дин въпрос! Моята Брава няма клима, но като чета тази тема ме хвана страх да не би да ми изгори центрлата на еър бег-а! Преди имахме Опел Аскона и й се спука радиаторчето на парното! Та има ли опастност при спукване тук да изгори централата? И ако да как мога да го предотвратя? Да се сложи в някаква кутия или нещо подобно? Приемам всякакви мнения!Благодаря!
Имам дин въпрос! Моята Брава няма клима, но като чета тази тема ме хвана страх да не би да ми изгори центрлата на еър бег-а! Преди имахме Опел Аскона и й се спука радиаторчето на парното! Та има ли опастност при спукване тук да изгори централата? И ако да как мога да го предотвратя? Да се сложи в някаква кутия или нещо подобно? Приемам всякакви мнения!Благодаря!
точно от това изгарятобаче не знам дали може да се покрие с нещо
По-скоро под радиатора над самият блок за управление на airbag-а може да се лепне парче твърд найлон. Самият контролер не е добре да се покрива и опакова за да не вземе да прегрее.
Коментар