Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еър бег

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Nino написа:
    gumzata написа:
    Тези AirBAG-ове май са пролем на всеки ФЯТ. При мен трябваше да минат няколко месеца че да разбера че нещо с моите не е наред. Забелязах че при други коли с AirBAG при стартиране на двигателя светка лампа на таблото а при мен нямаше. Първо разглобих таблото и се оказа че няма лампичка, сигурно извадена нарочно. Сложих нова но тя светна и не изгасна повече и понеже ме дразни да свети по време на движение я махнах пак. Последваха други разглобявания... самите AirBAG-ове са си на мястото. Не са били задействани! Това поне знам нека е за информация и на други колеги: AirBAG СА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА! ВЕДНЪЖ ИЗСКОЧИЛИ СЕ СМЕНЯТ С НОВИ И ИЗСКАЧАЙКИ РАЗКЪСВАТ ПОВЪРХНОСТТА ПОД КОЯТО СЕ НАМИРАТ! Така че няма варянт моите да са вече употребени и в тях да е проблема! Ако някой знае как да проверя САМ дали централата която управлява AirBAG е здрава ще съм благодарен. Или пък някой друг съвет защо свети постоянно лампата? То е ясно че нещо не е наред но какво?
    Ако колата е оставала без напрежение лампата светва и компютъра отчита грешка.Просто е трябвало да отидеш на диагностика и изчистване на грешката в Пловдив.В София удоволствието струва 20 лв и се прави за 30 сек.Мисля, че няма как в домашни условия да изчистиш тази грешка.Проблема е проблем не само за всеки "ФЯТ", аз за всяка кола с airbag.
    Колегата Nino е прав. Днес се сблъсках с този проблем. Реших да си сменям изгорели лампички по таблото. След като го свалих и установих кои са изгорелите лампи, що да не взема да ида до магазина за лампи без табло . Резултата след това какъв беше: лампата за аербега светна и толкоооооз Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 . Последва сервиз и диагнозата беше, че ECU-то се е "ушашавило" когато е нямало табло и съответно лампа за аербега и е отчел грешкааа. Извода колеги: Не карайте без табло
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Lancia Y

Коментар

Имам дин въпрос! Моята Брава няма клима, но като чета тази тема ме хвана страх да не би да ми изгори центрлата на еър бег-а! Преди имахме Опел Аскона и й се спука радиаторчето на парното! Та има ли опастност при спукване тук да изгори централата? И ако да как мога да го предотвратя? Да се сложи в някаква кутия или нещо подобно? Приемам всякакви мнения!Благодаря!
      Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
        Имам дин въпрос! Моята Брава няма клима, но като чета тази тема ме хвана страх да не би да ми изгори центрлата на еър бег-а! Преди имахме Опел Аскона и й се спука радиаторчето на парното! Та има ли опастност при спукване тук да изгори централата? И ако да как мога да го предотвратя? Да се сложи в някаква кутия или нещо подобно? Приемам всякакви мнения!Благодаря!
        точно от това изгарятобаче не знам дали може да се покрие с нещо
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Здравейте и от мен. И аз имам същият проблем и сега ще трябва нова централа. Явно това е всеобща болка.
          Fiat Marea 1.8 16 V

Коментар

Roko написа:
            По-скоро под радиатора над самият блок за управление на airbag-а може да се лепне парче твърд найлон. Самият контролер не е добре да се покрива и опакова за да не вземе да прегрее.
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
            X