Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еър бег

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И на мен на Пунтото ми светна постоянно лампичката и понеже си карам с нормална скорост и не разчитам на тази придобивка да ме предпазва то там под джабката където се намира блока за командване на еър бега отиват няколко снопа кабели които са на куплунг и влизат в устройството.Вадиш ги един по един и когато ти угасне лампичката този куплунг не го поставяй отново .Аз така си реших въпроса.Вече побългарявам всичко което се повреди защото се оказа че Пунтото като кола е афиф работа. 12 години карах Фиат Уно 1.3 дизел и то беше невероятна кола но миналата година се полакомих за Пунто което ми създава само проблеми. За щастие имам си резервна кола Мерцедес 190 Д та си върша работа :D
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
      И на мен на Пунтото ми светна постоянно лампичката и понеже си карам с нормална скорост и не разчитам на тази придобивка да ме предпазва то там под джабката където се намира блока за командване на еър бега отиват няколко снопа кабели които са на куплунг и влизат в устройството.Вадиш ги един по един и когато ти угасне лампичката този куплунг не го поставяй отново .Аз така си реших въпроса.Вече побългарявам всичко което се повреди защото се оказа че Пунтото като кола е афиф работа. 12 години карах Фиат Уно 1.3 дизел и то беше невероятна кола но миналата година се полакомих за Пунто което ми създава само проблеми. За щастие имам си резервна кола Мерцедес 190 Д та си върша работа :D
      ами ти ако имаш еърбег и ти е развалена централата ... по добре го изкарай и го продай ако нямаш идея да го оправяш ... поне ше му вземеш парите. инак само да го има пък дефакто не го използваш и като гледам няма да го оправиш щото нещо колата те дразни - смисъл никакъв. дори и да решиш да я продаваш декларирайки че има еърбег но не работи човек веднага ше те вземе за кюспе ...просто идея :D
      :: Show me some Madness ::

Коментар

Чак пък и от това нещо да печеля файда няма.Някога може ако остана свободен да го разгледам по внимателно защото имало датчици в куплунга на коланите под седалката на водача .Пък и когато на човек му се убие малко желанието оставя всичко на самотек.Че не работела въздушната възглавница хич не ме притеснява останалото да е наред ама и то прави джазъци.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ivo098 написа:
          до колкото знам всички браво/брава/мареа имат еърбег поне за шофьора, друг е въпроса дали работи..
          Имам отскоро Брава 1,4 12вентила, 1997г. и на таблото ми ту свети ту угасва една лампичка с шофьор и една топка пред гърдите. Кажете ми какво е това, защото в светлинните сигнализатори не можах да видя таково нещо. И на второ място се питам дали имам еър-бег или не, защото на волана няма такво отбелязване.

Коментар

Та като говорим за "еър бег", някой би ли ми казал копчето на таблото (с една точка на него) каква роля играе когато е натиснато(или включено) или когато е изключено? Нямам представа каква роля играе това бутонче!!!
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD
            Porsche 944 S2
            http://www.valmcrae.snimka.bg/
            http://vbox7.com/user:val_mcrae
            http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

коцев написа:
              Чак пък и от това нещо да печеля файда няма.Някога може ако остана свободен да го разгледам по внимателно защото имало датчици в куплунга на коланите под седалката на водача .Пък и когато на човек му се убие малко желанието оставя всичко на самотек.Че не работела въздушната възглавница хич не ме притеснява останалото да е наред ама и то прави джазъци.
              Една истина има: Ако ще и 8 еърбега да имате - ДА НЕ ВИ СЕ НАЛАГА НИКОГА ДА СЕ ОТВАРЯТ!!!Лек и безавариен път, колеги!
              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

val_mcrae написа:
                val_mcrae написа:
                Та като говорим за "еър бег", някой би ли ми казал копчето на таблото (с една точка на него) каква роля играе когато е натиснато(или включено) или когато е изключено? Нямам представа каква роля играе това бутонче!!!
                Хубаво де, ще ти се отговори Ролята му е много важна и основна и тя е точно...никаква. Значи там се монтира светодиода на поставената заводско аларма, ако нямаш такава-стои без диод. Може да се ползва за нещо друго, което да закачиш допълнително, така че, да не пробиваш, режеш и всякакви други "майсторски" прерации.

Коментар

bostan написа:
                  Имам отскоро Брава 1,4 12вентила, 1997г. и на таблото ми ту свети ту угасва една лампичка с шофьор и една топка пред гърдите. Кажете ми какво е това, защото в светлинните сигнализатори не можах да видя таково нещо. И на второ място се питам дали имам еър-бег или не, защото на волана няма такво отбелязване.
                  Точно това е индикатора за еър бега. Нямам представа, дали се монтира серийно такъв на Брава, предполагам, че да. За да си сигурен обаче, ако не те мързи махни "кожуха" на волана(хванат е с някой друго болтче) и проследи кабелите и виж има ли куплунг на волана, в който да влизат(освен тези за мигачи и др.). Щом ти светва и угасва тая лампа трябва да отидеш да я видиш на диагностика или просто не прави хубав контакт някой кабел към наличния еър бег.

Коментар

me_to_u написа:
                    val_mcrae написа:
                    val_mcrae написа:
                    Хубаво де, ще ти се отговори Ролята му е много важна и основна и тя е точно...никаква. Значи там се монтира светодиода на поставената заводско аларма, ако нямаш такава-стои без диод. Може да се ползва за нещо друго, което да закачиш допълнително, така че, да не пробиваш, режеш и всякакви други "майсторски" прерации.
                    Значи това бутонче няма никаква роля?! Благодарско за инфото не се сърдете за нахалството!
                    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                    Porsche 944 S2
                    http://www.valmcrae.snimka.bg/
                    http://vbox7.com/user:val_mcrae
                    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Crash73 написа:
                      stef написа:
                      щом не пише на волана значи тези от които си я купил са те излъгали и както колегата каза на контакт светва лампа
                      Ясно, прецакали са ме... Здраве да е.
                      И аз нямам еър бег...Уж всички заводски трябва да са със...Да ама не...Не се безпокойте колеги.. Имаше статия преди два дена на AutoBild i ADAC ...Та ползата от колани 75 процента+ ер бег още САМООО 3 процента...Така че по-добре си слагайте колани и тва е. Съжалявам за Оффф топика...
                      FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Тези AirBAG-ове май са пролем на всеки ФЯТ. При мен трябваше да минат няколко месеца че да разбера че нещо с моите не е наред. Забелязах че при други коли с AirBAG при стартиране на двигателя светка лампа на таблото а при мен нямаше. Първо разглобих таблото и се оказа че няма лампичка, сигурно извадена нарочно. Сложих нова но тя светна и не изгасна повече и понеже ме дразни да свети по време на движение я махнах пак. Последваха други разглобявания... самите AirBAG-ове са си на мястото. Не са били задействани! Това поне знам нека е за информация и на други колеги: AirBAG СА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА! ВЕДНЪЖ ИЗСКОЧИЛИ СЕ СМЕНЯТ С НОВИ И ИЗСКАЧАЙКИ РАЗКЪСВАТ ПОВЪРХНОСТТА ПОД КОЯТО СЕ НАМИРАТ! Така че няма варянт моите да са вече употребени и в тях да е проблема! Ако някой знае как да проверя САМ дали централата която управлява AirBAG е здрава ще съм благодарен. Или пък някой друг съвет защо свети постоянно лампата? То е ясно че нещо не е наред но какво?

Коментар

gumzata написа:
                          Тези AirBAG-ове май са пролем на всеки ФЯТ. При мен трябваше да минат няколко месеца че да разбера че нещо с моите не е наред. Забелязах че при други коли с AirBAG при стартиране на двигателя светка лампа на таблото а при мен нямаше. Първо разглобих таблото и се оказа че няма лампичка, сигурно извадена нарочно. Сложих нова но тя светна и не изгасна повече и понеже ме дразни да свети по време на движение я махнах пак. Последваха други разглобявания... самите AirBAG-ове са си на мястото. Не са били задействани! Това поне знам нека е за информация и на други колеги: AirBAG СА ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА! ВЕДНЪЖ ИЗСКОЧИЛИ СЕ СМЕНЯТ С НОВИ И ИЗСКАЧАЙКИ РАЗКЪСВАТ ПОВЪРХНОСТТА ПОД КОЯТО СЕ НАМИРАТ! Така че няма варянт моите да са вече употребени и в тях да е проблема! Ако някой знае как да проверя САМ дали централата която управлява AirBAG е здрава ще съм благодарен. Или пък някой друг съвет защо свети постоянно лампата? То е ясно че нещо не е наред но какво?
                          Ако колата е оставала без напрежение лампата светва и компютъра отчита грешка.Просто е трябвало да отидеш на диагностика и изчистване на грешката в Пловдив.В София удоволствието струва 20 лв и се прави за 30 сек.Мисля, че няма как в домашни условия да изчистиш тази грешка.Проблема е проблем не само за всеки "ФЯТ", аз за всяка кола с airbag.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Да взема отношение и аз по тая тема. AirBag-системите на FIAT- тите от нашето поколение изглежда, че са доста капризни. Имам колата от февруари т.г. В началото и вадих многократно акумулатора, де за смяна на подгревни свещи, де за вадене на таблото за подмяна на изгорели лампи, де за клапата на външен/вътрешен въздух, за смяна на термостат, проблеми със системата на AirBag-а нямах. Когато през лятото само карах и моята лампа светна. Ходих на диагностика и ми беше доста интересно, че компютърът отчете грешка в страничния AirBag на шофьора, какъвто няма. Централата може да обслужва 4AirBag, куплунгът беше здраво закрепен и всичко беше чисто. Опитът за чистене на грешката беше неуспешен. Последва откачане на AirBag от куплунга под волана и неговото имитиране със стандартно съпротивление и при многото опити за очудване лампата угасна. После закачихме истинския AirBag при което лампата гаснеше. Така карах до преди 3 седмици и отново светна. 20 лева не е проблем да дам, но такова случайно чистене не ми харесва, знаех че ще светне пак. За сега ще карам така. А за да видите шофьорския AirBag изключете (-) клемата на акумулатора, изчакайте 10 мин., отвийте двата винта от долната страна на волана, и го извадете внимателно защото има куплунзи, извадете и почистете малкото (жълто) куплунгче, дано проблемът Ви да е там, защото моят е другаде
                            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

ivo098 написа:
                              до колкото знам всички браво/брава/мареа имат еърбег поне за шофьора, друг е въпроса дали работи..
                              Не всички! Има много модели без airbag.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                                ivo098 написа:
                                Не всички! Има много модели без airbag.
                                Аз нямам!

Коментар

Working...
                                X